Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Condor beter dan Yellow Birds

Condor beter dan Yellow Birds

07/05/2019 00:11 - John Zaalman

Ketura Margaret (8) en Nadine Elizee van Condor voeren een tweemansblok uit op Yellow Birds-aanvalster Abigail Winter.

Ketura Margaret (8) en Nadine Elizee van Condor voeren een tweemansblok uit op Yellow Birds-aanvalster Abigail Winter. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - In de vrouwenhoofdklasse heeft Condor haar tweede opeenvolgende overwinning op zak. De ploeg versloeg Yellow Birds maandagavond in de Anthony Nesty Sporthal in straight sets (25-16, 25-18, 25-19). Captain tevens 'player-coach' Cheryl Brunings zegt dat het de bedoeling is dat Condor steeds beter gaat spelen. In de openingspartij moest Condor alle zeilen bijzetten om Gideon in vijf sets opzij te zetten.

"We moeten gezien we in de off-season nauwelijks trainen steeds gaan groeien in de competitie", zegt Brunings. Yellow Birds speelde beter naarmate de wedstrijd vorderde. "Bij ons liep het soms niet goed, maar gelukkig dat we konden corrigeren," aldus de Condor-setter. Sandrina Hunsel, Ketura Margaret en Monica Calor droegen de zevenvoudig kampioen op de schouders.

Aan de andere kant probeerden onder meer Farahnaz Levens, Shanice Piqué en Cindy-Jane Vianen de gele vogels aan een beter resultaat te helpen. Yellow Birds-coach Victor Lesperans geeft toe dat de pass zijn grootste zorgenkind is. "We spelen in een ietwat nieuwe formatie. Alleen moeten mijn spelers geloof hebben in zichzelf. Twijfels hebben onder meer geresulteerd in passfouten. Maar we blijven werken met het team", aldus Lesperans.

Andere scores: mannen eersteklasse: Lyzecks - Condor 2-0 (25-16, 25-12); Yellow Birds - Yelyco 2-0 (25-22, 25-20); vrouwen: Condor - Vios 2-0 (25-17, 25-20); vrouwen U23: Yelyco - Avanti 2-0 (25-14, 25-21).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen