Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pokie eerste vrouwelijke ondervoorzitter Abop

Pokie eerste vrouwelijke ondervoorzitter Abop

06/05/2019 09:56 - Naomi Hoever

Pokie eerste vrouwelijke ondervoorzitter Abop

 

PARAMARIBO - Diana Pokie is zondag gekozen tot een van de vijf ondervoorzitters van de Abop en Ronnie Brunswijk voor de derde keer op rij bij acclamatie als voorzitter. Pokie gaat hiermee de geschiedenis in als eerste vrouwelijke ondervoorzitter van de partij. “Suriname staat centraal. We gaan voor duurzame ontwikkeling en goed beleid. Wij gaan ervoor zorgen dat we beter scoren dan op de vorige verkiezing”, zei Pokie na afloop van de hoofdbestuursverkiezing.

Over de positie van vrouwen in de politiek stelde zij: "We zijn op de goede weg. Als vrouw moet je je positie opeisen en het verschil uitmaken. Als je je best doet, zal de leider geen andere keus hebben dan je in te zetten. We gaan het politieke werk samen met de mannen doen."

Pokie ziet het niet als onmogelijk om Abop ooit eens in de hoogste functie te leiden. "Als je de capaciteit hebt, is alles mogelijk. Ik realiseer me dat er heel veel werk aan de winkel is." De andere ondervoorzitters zijn: Joel Martinus, Hendrik Cairo, Marinus Cambiel, Waldo Jeso. De DNA-leden Marinus Bee en Dinotha Vorswijk zijn gekozen tot respectievelijk eerste secretaris en commissaris. Edward Belfort dient ook als commissaris en is tevens de politieke coördinator voor de partij in Paramaribo.

Met zijn herverkiezing hoopt Brunswijk de partij te leiden naar grotere hoogten. "Zolang de leden je nog nodig hebben en vertrouwen in je hebben, blijf je aanzitten totdat ze niet meer willen. Deze leider denkt verder dan zijn neus lang is. Ik denk visionair en toekomstgericht." De Abop-voorman beloofde dat hij het devaluatie-tijdperk zal keren zodra hij aan de macht komt. Hoe hij dat zal doen, hield hij voor zichzelf. "Ik wil mijn troef niet kwijt aan deze regering."

Brunswijk heeft geen boodschap aan de oproep van Bep-voorzitter Ronny Asabina voor 'fair play'. "Je houdt geen rekening met een partij of met personen. Als er wat gezegd moet worden, dient dat gezegd te worden. Ik heb mijn eigen stijl van propaganda voeren. Het zal wat moois zijn om onder tafels en stoelen te schuiven dat BEP het niet goed doet."

Brunswijk benadrukt dat de devaluatie is gekomen, vanwege het beleid dat NDP en BEP de afgelopen jaren hebben gevoerd. "Ik hou het volk duidelijk voor wat de politieke realiteit is." En over de samenwerking met de BEP: " Je stapt niet in een boot die op zinken staat. Ik heb geen tijd meer te verliezen met BEP. Zij moeten toegeven dat Abop groter is. Als zij tot inkeer komen, kunnen we praten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen