Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Alle verdachten aanslag dood of opgepakt'

'Alle verdachten aanslag dood of opgepakt'

06/05/2019 21:45

Een lid van de speciale eenheden in Sri lanka na de aanslagen tijdens de paasdagen.

Een lid van de speciale eenheden in Sri lanka na de aanslagen tijdens de paasdagen.  

COLOMBO - Alle aanslagplegers en verdachten van de aanslagen op Eerste Paasdag waarbij 257 mensen om het leven kwamen zijn gearresteerd of overleden, aldus de waarnemende politiechef van Sri Lanka maandag.

In een audioboodschap, die verspreid is onder het ministerie van Defensie, zei de politiechef daarnaast dat de veiligheidsdiensten ook materiaal voor het maken van bommen in beslag hebben genomen. Volgens de Sri Lankaanse autoriteiten zijn twee lokale islamitische groeperingen, de National Thowheeth Jama'ath (NTJ) en Jamathei Millathu Ibrahim (JMI), verantwoordelijk voor de aanslagen. Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslagen opgeëist.

De Sri Lankaanse president Maithripala Sirisena zei zaterdag nog dat ongeveer 25 tot 30 leden van een betrokken terroristische groepering geïdentificeerd, maar nog niet gearresteerd waren. De politiechef heeft hier verder geen toelichting op gegeven. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen