Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cruiseschip opnieuw in quarantaine op Curaçao

Cruiseschip opnieuw in quarantaine op Curaçao na mazelenbesmetting

05/05/2019 03:32

Cruiseschip opnieuw in quarantaine op Curaçao na mazelenbesmetting

 

WILLEMSTAD - Het cruiseschip Freewinds, dat vorige week in quarantaine werd geplaatst bij de eilandnatie Saint Lucia, is aangekomen in de haven van Curaçao. Opnieuw mag niemand van de driehonderd passagiers van boord.

Een team van artsen uit Curaçao is van plan om snel aan boord te gaan van het cruiseschip, om te inventariseren welke personen er mogelijk zijn blootgesteld aan het virus waarmee een bemanningslid van het schip. Passagiers die kunnen bewijzen dat ze al gevaccineerd zijn tegen het virus, of al eerder mazelen hebben gehad, kunnen snel van boord.

Anderen zullen het schip naar alle waarschijnlijkheid niet mogen verlaten tot de incubatieperiode voorbij is. Op 30 april werd het schip met de naam Freewinds, dat toebehoort aan de Scientologykerk, in de haven van de Caribische eilandnatie Saint Lucia in quarantaine geplaatst nadat de besmetting werd vastgesteld. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina