Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waidoe verwacht ‘politieke consequenties’

Waidoe verwacht ‘politieke consequenties’

03/05/2019 19:51 - Merredith Bruce

PL-parlementariër William Waidoe.

PL-parlementariër William Waidoe. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - PL-parlementariër William Waidoe bereidt zich voor op ‘politieke consequenties’ vanuit de partij naar aanleiding van opmerkingen die zijn moeder donderdag heeft gemaakt in het programma ‘In de Branding’ van Apintie. Op vragen van verslaggever Luciën Pinas stelt de moeder van de parlementariër zonder blikken of blozen, dat ze “niet trots” is op de PL, onder meer vanwege de wijze waarop partijvoorzitter Paul Somohardjo zich naar haar toe opstelt en omgaat met haar zoon. vóór

Ze spreekt verder haar voorkeur uit voor de NDP en geeft deze partij garantie voor zetelwinst in Nickerie, mits haar zoon wordt gekandideerd."Sorry voor PL, maar meneer Somohardjo waardeert mijn zoon niet als een zoon. Hij accepteert mij niet en hij weet niet eens wie de moeder en de vader van William zijn. Tot de dag van vandaag heeft hij nooit kennis met mij gemaakt."

Wat de moeder ook schijnt te storen, is de onzekerheid over de positie van haar zoon op de kandidatenlijst van de partij in het rijstdistrict. Somohardjo maakte eerder bekend dat hij tien kandidaten op het oog heeft: vijf die op de kandidatenlijst voor DNA zullen komen en vijf 'reservespelers'. De partijvoorzitter zei expliciet dat Waidoe ook voorkomt in de groep, maar heeft niet gezegd op welke positie.

"Ik kan mijn moeder haar openheid en eerlijkheid alleen maar waarderen, ondanks ik de persoonlijke politieke consequenties zal moeten dragen. Ik kan niet komen aan wat zij ervaart over de relatie met mijn voorzitter", stelt Waidoe desgevraagd. Hij laat in het midden als hij zich kan terugvinden in de opmerkingen. De parlementariër heeft er net als zijn moeder ook moeite mee dat zijn positie op de kandidatenlijst vaag is.

Hij vindt het opmerkelijk dat Nasier Eskak wel expliciet genoemd is als één van de DNA-kandidaten in Wanica, terwijl hij slechts als 'èèn van de tien' wordt genoemd in Nickerie.  Waidoe zegt dat zijn moeder wel vaker de opmerking heeft gemaakt dat de PL hem niet waardeert zoals dat zou moeten. Zelf denkt hij dat haar recente felle opmerkingen te maken hebben met de wijze waarop de partij hem heeft 'behandeld' bij de vergadering die tijdens het paasweekend is gehouden in Nickerie.

"Ze hebben mij als vierde persoon en wel vóór een dr-lid laten praten. Mijn vader verbaasde zich daarover en zei 'dit is een politieke onthoofding, jij als de kroon, het juweel van de partij'". Waidoe zegt dat hij, ondanks alles, "vanwege de liefde" die hij heeft voor de PL bereid is om te blijven 'vechten' voor het land onder de vlag van deze partij. PL-voorzitter Somohardjo zegt desgevraagd dat hij uitlatingen over de moeder van een partijlid niet via de media zal bespreken. "Het is niet mijn stijl."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen