Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Nooit vliegtuigsporen waargenomen’

‘Nooit vliegtuigsporen waargenomen’

03/05/2019 00:03 - Gilliamo Orban

De neergestorte Cessna dichtbij de racebaan.

De neergestorte Cessna dichtbij de racebaan. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - De stichting ter bevordering van de motorsport in Suriname (Motosur) heeft nimmer sporen van een vliegtuig waargenomen op haar racebaan te Para. Tenminste, dat zegt Marc Refos, voorzitter van Motosur, tegen de Ware Tijd.

Dichtbij de racebaan, die onbeheerd in het bos ligt, is dinsdagmiddag een Cessna neergestort. Het uit Brazilië afkomstige toestel werd vermoedelijk gebruikt voor het transport van een lading cocaïne. Nabij het uitgebrande vliegtuigje werd een lichaam gevonden. De politie gaat ervan uit dat dit de piloot moet zijn geweest. Uit zijn persoonlijke bescheiden werd opgemaakt dat hij de Braziliaanse nationaliteit heeft.

Hoewel de baan bruikbaar kan zijn voor de landing van zulke vliegtuigen, heeft Refos hierover een andere redenering. "De baan is relatief niet ver gelegen van de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij en daar kan de radar aangeven dat er een vliegtuig in de buurt landt", zegt Refos. Hij is in deze zaak nog niet gehoord door de politie. "Vreemd", zegt hij lachend. De organisatie werd dinsdag verboden door de politie om haar terrein te betreden.

De politie bevestigde donderdag het vermoeden dat het vliegtuig gebruikt werd om "illegale en of criminele activiteiten te ontplooien. Een daarvan is drugssmokkel". Leden van de Forensische Opsporing doen technisch onderzoek om te kunnen vaststellen wat vervoerd is met het toestel.

Rechercheurs van de Narcotica Brigade kregen dinsdagmiddag de melding, dat een vliegtuig was neergestort in Para, achter een particuliere racebaan. Het toestel vloog boven Surinaams grondgebied zonder toestemming van de bevoegde autoriteiten. De locatie is voor onderzoek bezocht door een team van politieambtenaren van de Narcotica Brigade, Kapitale Delicten, Forensische Opsporing, Regio Bijstandsteam Midden en de politie van Paranam. Ook leden van het Arrestatie Team waren ter plaatse.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina