Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surinaams talent op Internationale Jazzday

Surinaams talent schittert tijdens Internationale Jazzday

02/05/2019 15:17 Error parsing XSLT file: \xslt\artikelAuteur.xslt

Yannick Hiwat (m), de Nederlandse violist met Surinaamse roots, baarde opzien met zijn quintet.

Yannick Hiwat (m), de Nederlandse violist met Surinaamse roots, baarde opzien met zijn quintet. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De bezoekers van de zesde Internationale Jazzday hebben intens kunnen genieten van internationaal talent Yannick Hiwat en de Curaçaose Izaline Calister. Maar de muziek gepresenteerd door de lokale formatie Q-Time onder leiding van manager Neville Stekkel (orgel) en Ron Stewart (bass/ guitar/musical director), heeft laten zien dat Surinaamse artiesten vanuit de eigen Surinaamse flavor een uniek geluid hebben kunnen laten horen.

"Muzikaal gezien kan er veel meer eruit gehaald worden. Maar ik hoor de potentie. Het is muziek die swingt en dat ze gedurfd hebben om buitenlandse klassiekers als Summertime te arrangeren zegt heel veel van hun kunnen. The Sky is the limit," meent Darryl Sieban. Hij studeert zelf muziek in Nederland en was zeer onder de indruk van het lokaal talent.

De Nederlandse violist Yannick Hiwat met Surinaamse roots presenteerde met zijn quintet geweldige muziek. Een heel nummer gespeeld alleen door de drummer oogstte heel veel applaus. De groep presenteerde allerlei stijlen, van heel rustig semi-klassiek tot heel ruig bijna rock achtige nummers, tot grote genot van het publiek.

De fenomenale stem van de Curaçaose jazz-zangeres Izaline Calister voerde de bezoekers op een reis naar het zonnige eiland. Elk lied legde ze op een heel prettige manier uit waardoor je , je een beetje kon inbeelden in de muziek al versta je geen Papiamento. De kwaliteit van de show was spetterend en de organisatie Rose Eternal Media heeft de lat heel hoog gelegd voor volgend jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen