Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Boskopu fu BEP musu moro faya’

‘Boskopu fu BEP musu moro faya’

02/05/2019 04:21 - Jason Pinas

BEP- voorzitter Ronny Asabina (l) en ondervoorzitter Edgar Dikan bij de dankdienst voor de 46ste jaardag van de partij.

BEP- voorzitter Ronny Asabina (l) en ondervoorzitter Edgar Dikan bij de dankdienst voor de 46ste jaardag van de partij. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) is ondanks meerdere tegenslagen nog steeds sterk en standvastig. Daarvan zijn de partijleden, onder wie voorzitter Ronny Asabina en ondervoorzitter Edgar Dikan, heilig overtuigd. De partij vierde maandag haar 46ste jaardag in alle rust. Het bestuur koos ervoor om enkel een dankdienst te houden in het partijcentrum.

De feestelijke activiteiten worden op 11 mei gehouden. Er zullen enkele stonfutus van de partij gehuldigd worden. "We gaan ook meer dan twintig kernen en het jongeren- en vrouwenbestuur installeren op die dag." Eveneens zal het campagneteam van de partij worden voorgesteld aan de gemeenschap. Het verkiezingsplan wordt donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Zowel Dikan als Asabina riep de achterban op zichtbaarder te zijn in het veld. Volgens de ondervoorzitter zijn de kernwaarden van de partij nog steeds hetzelfde. Eerlijkheid en betrouwbaarheid zijn naar zeggen basisprincipes van de BEP. "Zij die deze kernwaarden niet kunnen verdragen zullen altijd iets tegen ons hebben. We worden geleid door eerlijkheid en waarheid, en God geeft ons de wijsheid om door alle moeilijkheden te gaan. Daarom zijn we niet bang", predikte Dikan.

Hij verzekert dat vanaf de komende week acties van de partij duidelijk te zien zullen zijn in Paramaribo. "Vanaf tide boskopu fu BEP musu moro faya. We moeten aanspreekbaar, zichtbaar en in de actualiteit zijn." Volgens Asabina is de "glorie en glans" die de partij nastreeft alleen haalbaar als de leden zich keihard inzetten in de komende periode.

Dikan benadrukt dat de groei van de partij duidelijk te zien is. Hij stelt dat aanvallen op de BEP daarom steeds heftiger worden. "Het gaat niet meer als vroeger zijn. Ze beginnen met stenen te gooien", riep hij doelend op politieke tegenstanders. Hij is net als Asabina ervan overtuigd dat de partij een goede beurt zal maken bij de komende verkiezing.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina