Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schrale Wrokoman Dey voor SVZ-personeel

SVZ-personeel viert Wrokoman Dey zonder geld

01/05/2019 23:05 - Aidy Pinas-Agodeba

SVZ personeel viert Wrokoman Dey zonder geld

 

PARAMARIBO - Het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) heeft Wrokoman Dey (Dag van de Arbeid) zonder geld moeten vieren. De krant verneemt dat ze donderdag in actie zal gaan. Bondsvoorzitter Jetty Melcherts zegt dat er sprake is van een miscommunicatie.

Er is nu een ander betaalsysteem. Vroeger ging het geld eerst naar de bank en daarna naar het Staatszieken Fonds. Nu wordt het geld gelijk overgemaakt naar de rekening van het ziekenhuis. Melcherts weet dus niet waarom zaken niet vlot zijn gelopen. "Financien verwijst naar Volksgezondheid en Volksgezondheid naar Financien", legt ze uit.

Ze vertelt kort hoe zaken zijn verlopen: "Nadat we hadden gehoord wat de stand van zaken is hebben we toen gebeld naar Financien. Ook is de bond persoonlijk geweest naar financien waar die verwezen werd naar Volksgezondheid. We hebben toen gebeld met de minister en hem gevraagd wat er eigenlijk aan de hand is."

Ze vervolgt: "Hij zegt gewoon 'Baya dan mi no sabi san mi mus' du'. So wan Wrokoman Dei.  We hebben de minster gevraagd om vanwege die miscommunicatie zijn verontschuldiging aan te bieden aan het personeel van SVZ en het Diakonessenhuis  en hij heeft gezegd dat hij het zal doen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen