Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schietpartij universiteit VS eist twee levens

Schietpartij in universiteit VS: twee doden en vier gewonden

01/05/2019 11:04

Politiewagens op de campus van de universiteit.

Politiewagens op de campus van de universiteit. Foto: AFP  

CHARLOTTE - Bij een schietpartij in een universiteit in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina zijn twee mensen gedood en raakten vier mensen gewond. Dat melden lokale media. Drie van de vier gewonden zouden in levensgevaar verkeren.

De politie heeft op de campus van de UNC in Charlotte een verdachte opgepakt. Volgens een lokale zender gaat het om Trystan Andrew Terrell, een 22-jarige student die de school aan het begin van het semester verliet. Over zijn motief is voorlopig niets bekend, wel gaat de politie er vanuit dat de man alleen handelde.

Politiechef Jeff Baker zei op een persconferentie dat een politieagent de schutter kon stoppen. "Danzij het kordate optreden van de veiligheidsdiensten is erger vermeden", verklaarde hij. De universiteit meldde zelf via Twitter vrij snel nadat de eerste schoten gehoord werden dat de betreffende campus in lockdown was gegaan en dat studenten en personeel zichzelf in veiligheid moesten brengen.

Inmiddels werd die lockdown opgeheven en mag iedereen naar huis gaan, na identificatie. De examenperiode die eraan zat te komen, werd afgelast. Het was de laatste lesdag op de universiteit. Deze week zou ook de diploma-uitreiking plaatsvinden, ook die werd afgelast. HLN.be

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen