Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maagdenvlies tienjarig slachtoffer nog intact

Maagdenvlies tienjarig slachtoffer nog intact

23/04/2019 15:41 - Naomi Hoever

Maagdenvlies tienjarig slachtoffer nog intact

 

PARAMARIBO - De 45-jarige man die verdacht wordt van ontucht met een tienjarig meisje wordt deze week voorgeleid bij de rechter-commissaris. Uit de verklaring van de medische specialist blijkt dat er geen penetratie heeft plaatsgevonden. Het maagdenvlies is nog intact en er is geen letsel waargenomen, zegt de vader van het kind op basis van het medisch rapport.

Zaterdag zijn de ouders, het slachtoffer en de verdachte gehoord door de politie van de afdeling Jeugdzaken. "Mijn kind blijft erbij dat de man seksuele handelingen met haar heeft gepleegd. Ze is consistent in haar verhaal. Deze case mag ik niet verliezen. Ik moet doorgaan. Dit is in het belang van mijn kind. There is no way of return", stelt de vader vastberaden.

Volgens hem is zijn dochter wel degelijk geschaad door de handelingen die de verdachte, zoon van ex-minister Roline Samsoedien, met zijn kind heeft gepleegd. "Hij heeft het kind betast op haar intieme plek en zich oraal door haar laten bevredigen en zijn zaad geloosd op de buik van het slachtoffer. Dat is verschrikkelijk."

De vader zegt dat vanaf 27 maart, de dag waarop het misbruik bekend werd, het kind zich anders gedraagt. "Ze wordt opstandig op sommige momenten en is koppig. Het gebeuren heeft heel veel impact op haar." Vanaf het geval zich heeft voorgedaan, verzuimde ze van school. Toen ze de maandag daarop op school terugkeerde begonnen kinderen haar te pesten en uit te lachen. "Vanaf toen is ze thuisgebleven. De ouders van de medeleerlingen zijn opgeroepen zodat hun kinderen leren op te houden met het meisje te pesten."

De familie van het kind en de verdachte waren bevriend, omdat ze niet ver van elkaar wonen. De moeder en haar dochters gingen vaker bij hem over de vloer om groenten en fruit te leveren. Op die manier is er een vertrouwensband ontstaan. De vader van het meisje vertelt dat het niet de eerste keer is dat de man een poging tot aanranding heeft gewaagd. Hij heeft eerder het kind in de auto meegenomen als hij gras ging snijden. Onderweg zou hij toen al die handelingen met haar hebben gepleegd.

De vader hoopt dat het recht zal zegevieren en vraagt de rechtsprekers zich niet alleen te focussen op het feit dat er geen penetratie heeft plaatsgevonden, maar dat de handelingen die de man met het kind heeft gepleegd wel degelijk worden meegenomen bij een eventuele rechterlijke uitspraak. "Mijn kind is voor de rest van haar leven getekend. De immateriële schade is heel groot."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina