Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lijdensverhaal voor kinderen in Basiliek

Kathedrale Basiliek brengt lijdensverhaal op 'kinderlijke' manier

19/04/2019 17:18 - Audry Wajwakana

Kinderen herdenken de kruisdood van Jezus Christus in de Kathedrale Basiliek.

Kinderen herdenken de kruisdood van Jezus Christus in de Kathedrale Basiliek. Foto: Eugenie Haynes  

PARAMARIBO - Fayalobi's worden aan de voeten van het liggend kruis, waar een beeld van Jezus is, gestrooid. Eén voor één nemen kinderen een handvol bloemen uit de mand met fayalobi's. Daarbij wordt 'Laat de kinderen tot mij komen' gezongen. In de St. Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek is vrijdag een kinderviering georganiseerd.

Op Goede Vrijdag, de laatste vrijdag vóór Pasen, herdenken christenen over de hele wereld de kruisdood van Jezus Christus. Vóór de bloemenhulde bij het kruis, hebben misdienaars (kinderen en jongeren) van de basiliek in een begrijpelijk toneelstuk uitgebeeld hoe Jezus heeft geleden en is gestorven.

De korte dienst wordt geleid door plebaan Esteban Kross. De zaal is voor de helft gevuld. "Het is fijn om te zien dat er nog jongeren zijn en ook ouders die hun kinderen stimuleren om naar de kerk te gaan, ondanks de zoveel afleidingen als video- en computergames", zegt jongerenbegeleider Eugenie Haynes.  

Voor de volwassenen wordt op Goede Vrijdag het lijdensverhaal uitgebreid verteld en zal er ook gezongen en gebeden worden. Omdat de dienst voor volwassenen heel lang kan duren en voor kinderen moeilijk is om zo lang te zitten, heeft  het bisdom gemeend om een compacte dienst voor jongeren samen te stellen.

Dit jaar wordt de kinderviering voor de derde keer gehouden. Vorig jaar werden de veertien kruiswegstaties aan de wanden van de basiliek, die het lijden en sterven van Jezus uitbeelden, stap voor stap afgelopen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina