Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Baby Wannes naar Colombia

Baby Wannes naar Colombia

19/04/2019 20:59 - Van onze redactie

Baby Wannes naar Colombia

Baby Wannes is vrijdag vertrokken naar Colombia. Foto: Facebookpagina Help Baby Wannes  

PARAMARIBO - Baby Wannes is vrijdag door tussenkomst van de overheid naar Colombia afgereisd voor een diagnose. Dit meldt het NII. Voor de baby van Sien van Schoor en Morillio Boldewijn zijn er diverse donatieactiviteiten georganiseerd.

Wannes is op 18 maart geboren. De baby kan moeilijk zelfstandig ademen via de neus. Onderzoek bracht aan het licht dat een gezwel zorgt voor een beknelling in de luchtwegen. De geneeskundige commissie van Suriname besloot daarom groen licht te geven voor het vertrek naar Colombia.

Nadat het Staatsziekenfonds (SZF) daarover woensdag formeel op de hoogte werd gebracht, is er alles aan gedaan de baby zo spoedig mogelijk weg te sturen. Wannes en zijn moeder zijn vrijdag met de air-ambulance naar Colombia gereisd. De vader van de baby is die dag met een lijnvlucht vertrokken.

De kosten voor de uitzending zijn voor rekening van Suriname. Elke ingezetene kan namelijk worden uitgezonden voor medische behandeling via de afbouwregeling medische uitzending lokale opbouwvoorzieningen (Armulov). Dat nadat de behandelende specialist vaststelt dat de patiënt in Suriname niet verder adequaat kan worden behandeld.

Het SZF heeft in Colombia met enkele ziekenhuizen afspraken over de medische behandeling van patiënten. Tevens is er huisvesting en sociale begeleiding geregeld.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina