Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleybalsters Yelyco beter dan Yellow Birds

Volleybalsters Yelyco beter dan Yellow Birds

18/04/2019 02:31 - John Zaalman

Yellow Birds-aanvalster Farahnaz Levens (l) probeert de bal langs het blok van Janice Valies van Yelyco te spelen.

Yellow Birds-aanvalster Farahnaz Levens (l) probeert de bal langs het blok van Janice Valies van Yelyco te spelen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - In de vrouwenhoofdklasse heeft Yelyco het volleybalseizoen geopend met een straight set-winst (25-20, 25-18, 25-21) op Yellow Birds. Coach Fenno Misidjang klonk na de winst van woensdagavond niet helemaal tevreden.

Misidjang: "Ik had beter verwacht van mijn team aangezien we allang bezig zijn met de voorbereidingen naar de competitie toe." De coach die de tegenstander "minder" vond, zegt naar de groei van en het uitvoeren van de opdrachten door zijn speelsters te kijken.

Hij was vooral onder de indruk van de jeugdige gezusters Sharon en Shaya Balkaran. "Ze hebben een goede bijdrage geleverd naast ervaren speelsters als Janice Valies en Odille Kamé. Alleen gaan we nog meer moeten werken aan een krachtigere aanval." 

Roberto Joval, die de touwtjes bij Yellow Birds in handen had, vond dat zijn speelsters ondanks het verlies een vrij goede job hebben gedaan. "Hun inzet was ondanks het trainingsgebrek goed. We moeten nu gewoon gaan werken aan alle aspecten."

De pass viel op een gegeven moment weg bij Yellow Birds. "Het is een nieuwe formatie dus het wordt even wennen. We gaan zaken in ieder geval serieuzer aanpakken."

Farahnaz Levens, Abigail Winter en Ilaisah Mangroe waren enkele ervaren speelsters bij de Gele Vogels, die de semikampioen in de openingsperiode tot 17-16 kon bijbenen voordat Janice Antonius de setwinst veiligstelde.

Yellow Birds leidde in de tweede set met 10-5, voordat Yelyco terugklauterde en de tweede set dankzij Sharon Balkaran in haar voordeel besliste. Balkaran was aan het einde van de derde set ook verantwoordelijk voor de winst.

Verdedigend kampioen Condor kreeg in de andere partij bijna de schrik van zijn leven tegen Gideon, dat terugkwam van een 0-2 achterstand. Condor trok in de beslissende vijfde set aan het langste eind en claimde het duel na een tipbal van Ketura Margaret. De setstanden waren 25-23, 25-20, 24-26, 22-25, 19-17.

In de U20-meisjesklasse stuurde Condor Delco met 29-27, 26-24 terug, terwijl de Scholenvolleybalvereniging in de U15-meisjescategorie met 25-20, 25-14 de betere was van Yelyco.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina