Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Helft inwoners Paramaribo slachtoffer criminaliteit

Helft inwoners Paramaribo slachtoffer criminaliteit

18/04/2019 10:19 - Van onze redactie

Helft inwoners Paramaribo slachtoffer criminaliteit

 

PARAMARIBO - In het afgelopen jaar is 49 procent van de bevolking slachtoffer geweest van criminelen, of daar in de directe omgeving mee geconfronteerd. Dat is 11 procent meer dan in 2015, zo blijkt uit de opiniepeiling van Nikos onder duizend inwoners van Paramaribo. In de meeste gevallen ging en om inbraak en diefstal. Ondanks die stijging voelen mensen zich over het algemeen wel ietsje veiliger dan enkele jaren geleden.

Op de vraag 'Vindt u dat de criminaliteit in het algemeen is toegenomen of afgenomen in de afgelopen jaren, of is het hetzelfde gebleven?' antwoordde 76 procent dat die is toegenomen, 8 procent meent dat het is afgenomen; daarnaast vond 16 procent dat het hetzelfde is gebleven.

Opmerkelijk is dat 82 procent van de ondervraagden zich wel 'veilig' of een 'beetje veilig' in de eigen buurt voelt, slechts 18 procent een 'beetje onveilig' of 'heel onveilig'.  In enkele buurten voelde echter meer dan de helft van de bevolking zich onveilig; dat zijn meestal de armste buurten.

Slecht 14 procent zegt heel veel vertrouwen te hebben in de politie, 43 procent een beetje vertrouwen, 20 procent heeft in de sterke arm weinig en 21 procent helemaal geen vertrouwen. Volgens Nikos geven deze resultaten stof tot nadenken en zou het goed zijn indien er een apart en uitgebreid onderzoek hiernaar gedaan wordt, zodat de politie haar beleid kan bijstellen en het vertrouwen van de burger kan terugwinnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina