Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdambassadeurs worden zaterdag gekozen

Eindelijk datum verkiezingen jeugdambassadeurs

18/04/2019 21:55 - Merredith Bruce

NJP-ondervoorzitter Dinesh Parag (l) en NJP-voorzitter Kelvin Koniki.

NJP-ondervoorzitter Dinesh Parag (l) en NJP-voorzitter Kelvin Koniki. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Na lang wachten wordt zaterdag de verkiezing van jeugdambassadeurs gehouden. Voor de functie van Caricomjeugdambassadeurs zijn er zeven kandidaten (twee vrouwen en vijf mannen) en voor de SDG-ambassadeurs vijf onder wie één man.

De verkiezing had zeker ruim een jaar terug gehouden moeten worden, maar het kwam er niet van. Het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en het ministerie van Sport- en Jeugdzaken waren niet op één lijn over het proces.

De verhouding tussen de twee instanties was daardoor gespannen. Het jeugdparlement eiste onder meer transparantie van het ministerie. "Op den duur dachten we water bij de wijn te doen", zegt NJP-voorzitter Kelvin Koniki tegen de Ware Tijd over het besluit om eindelijk een datum te kiezen.

De kandidaten voor SDG-jeugdambassadeur zijn Sivern Hammen, Chermain Pansa, Stefanie Lauchman, Carol Wens en Cheniva Becker. Voor Caricom-jeugdambassadeur zijn dat Michelle Belfort, Georgette Grootfaam, Gilton Amoksi, Miguel Abili, Dwight Prade, Obed Kanape en Jason Prisirie. De kandidaten hebben op 6 april kennisgemaakt met het jeugdparlement.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina