Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bond eist vervanging drie RGD-toppers

Bond eist vervanging drie RGD-toppers

18/04/2019 06:19 - Gilliamo Orban

Boze medewerkers van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst kwamen woensdag bijeen om het vertrek te eisen van drie leidinggevenden.

Boze medewerkers van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst kwamen woensdag bijeen om het vertrek te eisen van drie leidinggevenden. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Drie leidinggevenden van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) dienen te worden vervangen. Dat eisen medewerkers die aangesloten zijn bij de RGD-bond. De afgelopen maanden zijn er volgens hen verschillende ontwikkelingen geweest binnen de gezondheidsdienst, waarbij stoelendansen of vechten om posities centraal staan.

"De situatie is ontstaan sedert de komst van de onderdirecteuren Ariadne Colli en Reita Hasnoe", staat in een brief van de bond. "Deze hebben zich in een korte tijd van hun slechte kant laten zien. Dit met ondersteuning van ten minste één manager, namelijk Clyde Starke." Het schrijven is ondertekend door veel medewerkers en woensdag overhandigd aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid in het RGD-hoofdkantoor. Kort daarvoor had scheidend waarnemend directeur Edwin Noordzee de leiding overgedragen aan Sebita Gopal.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp verzocht de minister om de inhoud van de brief serieus te nemen en de juiste besluiten te nemen. "De leden van de bond gaan hier met pensioen, maar dat zal niet het geval zijn bij sommige leidinggevenden. We willen niet hebben dat toevallige voorbijgangers RGD kapotmaken", zei de Naarendorp.

Elias verzekerde dat de kwestie zijn aandacht krijgt. "U kunt gerust zijn dat ik de brief zal lezen en niet weggooien. Dit zal ik serieus bestuderen en in nauw overleg met de bond, directie en de Vereniging van RGD-artsen uw zorg weghalen", reageerde de minister. Dit kan volgens hem binnen twee weken plaatsvinden.

Hasnoe, Colli en Starke waren ook erbij toen de brief werd voorgelezen. "Dat is voor rekening van de mensen. Ik werk met feiten", reageerde Hasnoe kort tegenover de Ware Tijd. Er is besloten om een persstilte in te lassen. Bij bondsleden kan het er niet in dat de RGD meermalen negatief in het nieuws is gekomen waarbij het gevoerd beleid van Noordzee de aanleiding was.

"De laatstgenoemde is op zeer minachtende wijze besproken in de media, terwijl hij zoveel heeft gedaan voor de RGD", staat in de brief. De mensen willen graag met personen werken die respect hebben voor de medemens. "Ze moeten de RGD een warm hart toedragen en daadwerkelijk een positieve bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van de grootste gezondheidsinstelling."

Een groot deel van de managers die de werkwijze van de drie leidinggevenden zat is, heeft zich volgens Naarendorp aangesloten bij de bond. Hij legt uit dat het beleid van Noordzee werd gesaboteerd door de drie functionarissen. "Op dit moment mankeert de RGD middelen, zoals medicijnen, omdat stukken niet worden ondertekend. Bij sommige poliklinieken ontbreken simpele dingen zoals pedaalemmers", aldus de vakbondsman..

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina