Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voormalig president Peru schiet zichzelf in nek

Voormalig president Peru schiet zichzelf in nek

17/04/2019 11:03

Alan García, de voormalig president van Peru.

Alan García, de voormalig president van Peru. Foto: AFP  

LIMA - Alan García, de voormalig president van Peru, heeft zichzelf woensdag in zijn nek geschoten. De man is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zeer kritiek, laat de minister van Zorg Elizabeth Zulema Tomás weten.

De 69-jarige García wordt verdacht van corruptie. Hij zou 100.000 US dollar hebben aangenomen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht . In ruil voor contracten bij de overheid zouden in meerdere landen hoge functionarissen omgekocht zijn.

Een Peruaanse rechter oordeelde in 2018 dat García het Zuid-Amerikaanse land niet mocht verlaten, waarna hij onderdak zocht bij de ambassade van Uruguay in de Peruaanse hoofdstad Lima. Daar mocht García niet blijven. García was twee termijnen president van Peru. Zijn eerste termijn duurde van 1985 tot 1990 en van 2006 tot 2011 was hij voor de tweede keer president van het land in Zuid-Amerika. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina