Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Samsoedien neemt ontslag

Minister Samsoedien neemt ontslag

17/04/2019 14:23 - Ivan Cairo

Minister Samsoedien neemt ontslag

 

PARAMARIBO - Minister van Ruimteijke ordening, Grond- en Bosbeheer, Roline Samsoedien, heeft haar ontslag ingediend bij de president. De regeringsleider heeft het ontslag onmiddellijk aanvaard. De directe aanleiding dat zij haar portefeuille per direct heeft teruggegeven zijn perikelen over dubieuze grondzaken.

Enkele dagen geleden meldde de Ware Tijd reeds dat haar dagen in het kabinet waren geteld. Het besluit om haar te vervangen was naar veruidt al in het weekeinde in de regeringstop genomen maar gewacht werd op een geschikter moment om dit te effectueren. Men wilde naar verluidt niet dat haar ontslag het nieuws over de feestelijke openstelling van de Beekhuizenbrug afgelopen zaterdag zou overschaduwen.

President Desi Bouterse draaide vorige week haar besluit om de hypotheekbewaarder uit zijn functie te heffen terug. Met dat besluit had ze haar hand overspeeld, omdat de minister van RGB een dergelijke bevoegdheid mist. Behalve de grondperikelen die door oppositieleden in het parlement werden aangesneden tijdens de begrotingsbehandeling raakte zij de afgelopen dagen ook in de privésfeer in opspraak.

Tegen haar zoon is aangifte gedaan van vermoedelijke verkrachting van een 10-jarig meisje. Samsoedien heeft tijdens interviews verklaard dat haar zoon geen enkele betrokkenheid heeft bij voornoemde zaak. Inmiddels heeft de politie voldoende aanleiding gevonden om de 45-jarige man als verdachte aan te merken en op te sporen. Of hij al is aangehouden is nog onduidelijk.

Beweerd wordt dat de bewindsvrouw zou hebben geprobeerd om het onderzoek te dwarsbomen, wat ze in de media met klem heeft ontkend. Ook in de coalitiefractie begon ze steun te verliezen. NDP-assembleelid Ronad Hooghart zei tijdens een interview dat ze door de pesident moet worden "weggejaagd". Volgens hem was Samsoedien niet geknipt voor de functie van minister.

Samsoedien is de zesde opeenvolgende minister bij RGB die voortijdig afhaakt. Martinus Sastroredjo, Simon Martosatiman, Ginmardo Kromosoeto en Steven Relyveld gingen haar voor. Bij de beëdiging van Samsoedien drukte president Bouterse haar nog op het hart om ver weg te blijven van corruptieve zaken. Ze kreeg ook het advies van Relyveld van wie zij overnam om niet zomaar stukken te tekenen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina