Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gesprek tussen BEP en Abop gestrand

Gesprek tussen BEP en Abop gestrand

17/04/2019 01:12 - Naomi Hoever

Gesprek tussen Bep en Abop gestrand

 

PARAMARIBO - Het gesprek tussen BEP en Abop dinsdagavond is op niets uitgelopen. Zowel BEP als Abop voelt zich te groot om in elkaars partij op te gaan. Tijdens de ontmoeting zijn twee mogelijkheden besproken voor een eventueel samengaan: samensmelten of een lijstverbinding. Beide partijen wijken echter geen millimeter voor elkaars argumenten.

Het argument dat BEP opwerpt is dat de Abop uit haar is voortgekomen, dus om die reden zou de geel-zwarte partij terug moeten keren naar huis. Terwijl Abop cijfermatig heeft aangetoond dat het vanaf haar oprichting en zeker na de verkiezingen van 2005 is gegroeid. Abop-voorman, Ronnie Brunswijk, noemt de argumenten van de tegenpartij niet steekhoudend.

"Als er een samensmelting moet komen is het de BEP die moet opgaan in de Abop, dat is realistisch", toont Brunswijk cijfermatig. Hij legt uit dat zijn partij bij de laatste verkiezingen landelijk iets meer dan 27.000 stemmen heeft behaald terwijl de BEP goed was voor 4500 stemmen. "Als het aankomt op samensmelten, dan moet BEP opgaan in onze partij."

Daar geen van beide partijen gevoelig zijn voor elkaars standpunten is de ontmoeting in Courtyard by Marriott Hotel gestrand. Het gesprek heeft op uitnodiging van de BEP plaatsgevonden. Abop-voorzitter Brunswijk zegt dat een lijstverbinding daadwerkelijk een mogelijkheid was, maar hier komt weer bij kijken dat zijn partij in alle districten de kandidatenlijsten zou moeten aanvoeren vanwege de groei.

"Wij zijn in elk district sterker dan de BEP." In Paramaribo haalde Abop bij de laatste stembusgang iets meer dan 9000 stemmen, terwijl de BEP 1400 stemmen veroverde. In Marowijne behaalde de geel-zwarte partij iets meer dan vijfduizend stemmen, terwijl BEP vierhonderd stemmen vergaarde. Aan de achterban zal, aldus Brunswijk, worden uitgelegd waarom een samenwerking niet mogelijk is. De redactie heeft geen reactie van BEP-toppers kunnen krijgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina