Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Behouden van kwaliteit medische zorg prioriteit’

‘Behouden van kwaliteit medische zorg prioriteit’

17/04/2019 19:43 - Merredith Bruce

‘Behouden van kwaliteit medische zorg prioriteit’

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Herman Jintie, sinds 1 maart algemeen directeur van de Medische Zending (MZ), zegt dat het één van zijn prioriteiten is om de beschikbaarheid van medische zorg in het binnenland verder te vergroten. Jintie stelt in gesprek met de krant dat de bewoners in betreffende gebieden heel mobiel zijn waardoor het een uitdaging is om hen te bereiken. “Je moet er als gezondheidsbieder voor zorgen dat je achter de mensen aangaat, want ze hebben hun eigen bezigheden.”

Om dat te bereiken zal de instantie de betrokkenheid van de plaatselijke gemeenschappen bij het bieden van de zorg verder intensiveren. Hij noemt daarbij goed contact met de dorpsbesturen als zeer belangrijk. "We zijn bezig daaraan gestalte te geven." De nieuwe directeur zegt dat de taak die de Medische Zending heeft een uitdagende is. "Omdat het werk niet alleen inhoudt zorgen voor poliklinieken. Het gaat ook om de kwaliteit van de zorg; wat hebben de gemeenschappen nodig en hoe kunnen we inkomen."

Wat volgens hem ook een uitdaging vormt, is het feit dat de organisatie afhankelijk is van overheidssubsidie. "Het noopt ons om na te gaan welke andere mogelijkheden er zijn om aan geld te komen. Wat kunnen we samen doen met de middelen die we hebben? We doen onze best, hoewel het heel uitdagend is, maar we mogen ons getroosten met de ondersteuning die we krijgen van de overheid en andere betrokkenen."

Op de vraag of er meer poliklinieken gebouwd moeten worden, zegt Jintie dat het niet zozeer daarom gaat. Hij onderstreept het belang van logistiek. "Voor mij als directeur is bestendigen van wat door de jaren heen is opgebouwd prioriteit en daarbovenop groei te bewerkstelligen. Niet alleen fysiek, maar ook in kwaliteit." Het geografisch zorggebied van de Medische Zending is in Brokopondo en Sipaliwini verdeeld over vijftig gezondheidscentra.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina