Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte hoort strafeis emotieloos aan

Verdachte hoort strafeis van tien jaar emotieloos aan

16/04/2019 11:04 - Van onze redactie

Verdachte hoort strafeis van tien jaar emotieloos aan

 

PARAMARIBO - Guno T. reageerde maandag niet echt geschrokken na de eis van tien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Hij keek daarna even naar rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew en liep onbezorgd terug naar de arrestanten ruimte. Guno T. heeft op 1 november 2018 twee vrouwen en een jongeman in hun huis aangevallen en meerdere kapverwondingen toegebracht.

Daarnaast zou hij één  van de vrouwen hebben ontvoerd en in een nabij gelegen bos hebben verkracht. Dit geval deed zich voor aan de Groenhartweg in het district Para. De verdachte heeft vanaf zijn aanhouding een volmondige bekentenis afgelegd. De reden voor deze daden zijn volgens Mahadew niet duidelijk. "Het is niet gebleken waarom hij hiertoe is overgegaan. Wij tasten nog steeds in het duister over het motief", aldus de openbare aanklager.

Guno T. heeft meerdere malen verklaard dat één van de slachtoffers hem moest betalen. Toen hij zijn geld niet volledig kon krijgen, nam hij het recht in eigen handen. De verdachte ging in het huis en terwijl de mensen lagen te slapen stak hij één van de slachtoffers in het gezicht.

Om zichzelf te verdedigen bewapende één  van hen zich met een houwer, maar Guno T. ontwapende haar en begon de drie mensen te kappen. Daarnaast heeft hij het kunstgebit van één  van de vrouwen vernield. Alle drie slachtoffers hebben ernstige letsels overgehouden aan de aanval. De zaak is voor pleidooi uitgesteld naar 20 mei.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina