Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schutter roofmoord komt terug op verklaringen

Schutter roofmoord Kraka komt terug op eerdere verklaringen

16/04/2019 00:04 - Van onze redactie

Schutter roofmoord Kraka komt terug op eerdere verklaringen

 

PARAMARIBO - Een nabestaande kon zijn woede maandag tijdens de behandeling van de strafzaak van de roofmoord op de weg naar Kraka niet inhouden. “Hij gaat gekker worden, wacht maar”, zei hij geïrriteerd tijdens het verhoor van Dion B., die tot nu toe wordt aangemerkt als de man die de twintigjarige Zyllavana Mangkoeredjo en 56-jarige oud- de Ware Tijd-journalist, Isaak Poetisi, zou hebben doodgeschoten op 7 juni 2018.

Bij de eerste zitting op 3 december 2018 heeft hij wel bekend de fatale schoten te hebben gelost. "Mi no ben wan sutu, na gewoon a gon go af", verklaarde hij toen. Echter, beweerde hij maandag daarvan niets af te weten. "Mi no sabi neks fu a geval. Ik heb niemand geschoten, ik zou gewoon gaan werken met de andere mannen. Ma mi no sutu no wan suma",zei hij twijfelachtig op vragen van rechter Maureen Dayala en officier van justitie Shanta Mahadew.

Zowel het publiek, de rechter als de openbare aanklager was verrast met de nieuwe verklaringen van Dion B. "Ik vergeet vaker, ik ben epilepsie- patiënt en ik neem tabletten in", verzuchte hij. De officier lag niet wakker van die verklaring en vroeg zich af wat dat te maken had met het feit. Opmerkelijk was dat Dion B. zich andere zaken die geen betrekking hadden op het schieten, wel kon herinneren.

Dayala heeft Dion B., Melvin A., Milton F. en Jurvin B. apart van elkaar gehoord. De andere verdachten moesten steeds in de arrestanten ruimte verblijven bij het verhoor van hun kompaan. Melvin A. en Dion B. blijven erbij dat Milton F. het brein is achter de beroving. Hij zou geheime informatie hebben gehad over het transport van minimaal vijf kilo goud naar de stad op die bewuste dag.

Het voertuig, dat is beschoten, reisde volgens de tipgever en medeverdachte Clyde H. elke donderdag met het goud naar de stad. "We zouden naar het binnenland gaan om te werken voor hem, maar onderweg werd hij agressief en hij begon ons te onderdrukken", beweert Melvin A. Hij vervolgde met: "Hij gaf mij het pistool en zei dat mensen hem moeten betalen en hij had het geld nodig. Ik moest de weg barricaderen, zodat hij zijn geld kon nemen."

Zijn poging het beoogde voertuig tot stilstaan te dwingen, liep echter totaal verkeerd af toen Dion B. onverwachts op de auto schoot. Er was geen goud in de auto, maar de mannen gingen ervandoor met SRD 3.000,- en een mobiele telefoon. Milton F. ontkent dat hij Melvin A. en Dion B. heeft bewogen tot de beroving. "Er was geen plan. Ik had de informatie en ik heb mijn mond voorbij gesproken", verklaarde hij.

Bij de politie heeft Milton F. wel toegegeven dat hij samen met Clyde H. ongeveer een jaar vóór de beroving al uitgebreid hadden gesproken over het overvallen van deze auto, die iedere week naar de stad kwam met goud. Ook Jurvin B, die als taxichauffeur de mannen heeft vervoerd naar Kraka en terug naar de stad, zegt vooraf niet op de hoogte te zijn van dit plan. De zaak is uitgesteld naar 20 mei. Dan worden de overige verdachten verhoord.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina