Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontslag leerkracht Brokopondo van de baan

Ontslag leerkracht Brokopondo van de baan

16/04/2019 08:05 - Naomi Hoever

Ontslag leerkracht Brokopondo van de baan

 

PARAMARIBO - Na een krutu met het traditionele gezag van Brokopondo hebben leraren via de districtscommissaris te horen gekregen dat het ontslag van de in opspraak geraakte leraar Urvin W. wordt aangehouden. Het is nog niet bekend of hij wordt teruggeplaatst op lbo-Brokopondo of op een andere school. De Bond Lager Technisch Onderwijs (BLTO) zal dinsdag een standpunt bepalen om na de vakantie tot verscherping van acties van de leerkrachten van lbo-Brokopondo over te gaan.

De bond heeft naar aanleiding van het voorval op vrijdag 5 april, waarbij leraar Urvin W. een leerling van de plaatselijke muloschool van haar rivaal heeft weggesleept, een brief gericht aan minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De bewindsvrouw heeft na het voorval gedreigd de leerkracht in kwestie met ontslag te sturen.

Dit incident heeft voor veel beroering in de samenleving gezorgd. De in ongenade gevallen onderwijzer zegt dat hij erger heeft kunnen voorkomen door het meisje slepend af te voeren. De tiener wilde een leeftijdsgenoot met een stoel bewerken. De leraar die dat zag, kwam tussenbeide en probeerde de zaak te sussen. De zestienjarige was heel verhit en agressief en begon op een bepaald moment heftig met haar voeten en handen te zwaaien.

De leraar hield haar bij haar handen vast en sleepte haar van de klas het schoolterrein op. Na de ontslagdreiging heeft de bond de schooldeuren gesloten gehouden. "Het ligt aan de minister of zij de bond wenst te ontvangen. Zij is onze gesprekspartner", zegt bondsvoorzitter René Bilkerdijk.

Hij noemt de uitspraken van Ferrier over de bekwaamheid van praktijkleerkrachten op de lbo-scholen grievend. "Wij die praktijklessen verzorgen, na het Amto of Natin te hebben afgerond, voelen ons beledigd." De ledenvergadering is bedoeld voor alle leerkrachten van lbo-scholen. "Vandaag is het een leerkracht uit Brokopondo en morgen is het iemand uit de stad."

Donderdag zijn de ouders tijdens een krutu ingelicht over het voorval. Bij die gelegenheid zijn handtekeningen van 110 ouders verzameld om via de districtscommissaris op te sturen naar de minister. Aan de ouders is uitgelegd wat zich heeft afgespeeld en waarom de school is gesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina