Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen aanhouding in verkrachtingszaak

Nog geen aanhouding in verkrachtingszaak tienjarige

16/04/2019 06:09 - Ivan Cairo

Nog geen aanhouding in verkrachtingszaak tienjarige

 

PARAMARIBO - In de zaak waarbij aangifte wegens verkrachting is gedaan tegen vermoedelijk de zoon van RGB-minister Roline Samsoedien is nog geen aanhouding van een eventuele verdachte verricht. De afdeling Jeugdzaken geeft grote prioriteit aan deze zaak verneemt de redactie van bronnen bij het Korps Politie Suriname.

Het horen van eventuele getuigen wordt voortgezet. Medisch onderzoek van het slachtoffer zou hebben uitgewezen dat er sprake is geweest van vleselijke gemeenschap. Niet alleen in het politiekorps maar ook vanuit de samenleving wordt met argusogen gekeken hoe deze zaak wordt afgewikkeld.

Ook in politieke kringen, met name de NDP, de politieke partij van de minister, houdt deze zaak de gemoederen bezig. De 40-jarige man zou zich in het politieverzorgingsgebied Lelydorp hebben vergrepen aan een 10-jarig meisje.

Door politieagenten was met verontwaardiging gereageerd na initiële rapportage dat waarschijnlijk door politieke druk collega's zouden zijn belemmerd tot onderzoek over te gaan en deze case in de doofpot zou kunnen belanden. Deze kwestie werd onder de aandacht van de korpschef gebracht en ook de Surinaamse Politiebond volgde de ontwikkelingen op afstand.

Minister Samoedien heeft met klem weersproken dat ze via een telefoontje met de politie van Lelydorp geprobeerd heeft het onderzoek te dwarsbomen. Ook heeft ze niet geprobeerd om de familie van het vermeende slachtoffer met een stuk grond om te kopen zoals wordt gesuggereerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina