Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Nikos-peiling is afwijzing regering én oppositie'

'Nikos-peiling is afwijzing regering én oppositie'

16/04/2019 13:02 - Ivan Cairo

'Nikos-peiling is afwijzing regering én oppositie'

PRO-leider Joan Nibte ziet in de Nikos-peiling een afwijzing van de regering én de oppositie door de kiezers.  

PARAMARIBO - De uitslag van de recente opiniepeiling van Nikos duidt op afkeuring van het beleid van de regering én afwijzing van de oppositie. Dat concludeert Joan Nibte, politiekleider van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO). Onderzoeksbureau Nikos hield onlangs een peiling onder duizend respondenten in kiesdistrict Paramaribo. Volgens de peiling spreken nieuwe politieke partijen zoals PRO, Strei! en HVB “kennelijk nog weinig aan”, want samen komen zij op 1.8 procent van de stemmen.

"Uit ons veldwerk en social media metrics, blijkt dat PRO de hardst groeiende partij van Suriname is. Wij zien dat onvoldoende vertaald in deze peiling", merkt Nibte op. Toch is het van belang, zegt ze, "het politiek landschap, zoals dat in de perceptie van Nikos en uit hun onderzoeksmethoden blijkt, tot ons te nemen". PRO haal daaruit "duidelijk een afkeuring van het gevoerd beleid en de bestaande oppositie, die in deze peiling er als geheel duidelijk op achteruit gaan." Als alternatief op de wijze van politiekvoering door de regering en de oppositie haalt haar partij, aldus Nibte, "een hoopgevende boodschap" uit de enquette.

PRO zal de komende periode haar ontwikkelingsvisie aan de samenleving presenteren, meer afdelingen en onderafdelingen oprichten en de inhoud van haar verkiezingsthema's nader concreet maken met beleidsvoorstellen. Daarnaast zal de strijd worden aangegaan tegen ongrondwettelijk handelen en verdere verarming, veroorzaakt door de regering. Nibte: "Suriname wil verandering, ook traditionele NDP ers en VHP ers. In het veld ontvangen wij duidelijke signalen om een roep voor verandering. De PRO zal die verandering realiseren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina