Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Française weet niets af van cocaïne in koffer

Française weet niets af van cocaïne in koffer

16/04/2019 21:33 - Van onze redactie

Française weet niets af van cocaïne in koffer

 

PARAMARIBO - Mariëtte K. zegt nog steeds niet te geloven dat ze vastzit voor poging tot uitvoer van drugs. Ze is in februari aangehouden op de Johan Adolf Pengelluchthaven met iets meer dan vijf kilo cocaïne, maar beweert niets van het verboden spul af te weten.

Ze vermoedt dat de drugs door ene Joël P., met wie ze een relatie had, in de dubbele bodem van haar koffer is geplaatst. "Ik heb mijn bagage zelf ingepakt, maar hij heeft de koffers voor me gekocht. Ik heb bij het inpakken niets gemerkt daarvan", vertelde ze maandag aan rechter Maureen Dayala.

De verdachte beweert dat ze niet precies weet waar Joël P. woont, omdat ze als Franse, dit land niet zo goed kent. Het enige wat ze over hem weet, is dat hij een kind heeft en in Paramaribo-Noord woont.

"Ik heb hem een jaar geleden op Facebook leren kennen. Ik woon niet hier, maar ik was vijf maanden voor mijn vertrek naar Nederland in Suriname komen logeren om door te reizen", verklaarde ze op vragen van officier van justitie Shanta Mahadew. De verdachte zegt dat de vermoedelijke boosdoener zich ook niet voordeed als een drugsbaas.

Mariëtte K. beweert dat ze naar Parijs zou vliegen om vervolgens door te reizen naar Tunesië voor een medische ingreep. "Ik weet echt niets af van de cocaïne", herhaalde ze. Dayala heeft de zaak uitgesteld naar 20 mei.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina