Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gammele eindrace

Gammele eindrace

16/04/2019 12:00

COMMENTAAR: Gammele eind race

 

HET WORDT STEEDS moeilijker voor het kabinet-Bouterse/Adhin om de race naar de eindstreep zonder grote kleerscheuren te volvoeren. Als een rammelende locomotief dendert de regeringstrein naar de eindstreep. Naar verluidt zijn er zelfs sommige ministers bij die niet eens meer de schijn willen ophouden dat het goed gaat.

In april 2018, een jaar geleden, vond er een zoveelste reshufflingronde plaats. Vijf nieuwe ministers werden benoemd in het kabinet en Bouterse beloofde dat dat de laatste keer was. Met woorden van gelijke strekking gaf de president aan dat deze mensen hem geschikt leken om de uitvoering van zijn beleid in versneld tempo te realiseren.

Dat het allemaal toch niet ging zoals Bouterse dat wenst, bleek toen in februari van dit jaar een presidentiële commissie werd ingesteld die de ministers moest aansturen omdat het niet slagvaardig genoeg ging. Dat heeft kennelijk niet veel mogen baten omdat de blunders toch kwamen. Zo miste de minister van Sport en Jeugdzaken een belangrijke mijlpaal. Doordat haar ministerie maar niet tot een vergelijk kon komen met het jeugdparlement kon Suriname de regionale verantwoordelijkheid in Caricom-verband maar niet innemen.

Minister Lekhram Soerdjan van LVV zag het ook niet meer zitten en diende zijn eigen ontslag in. De omstreden minister Regilio Dodson wil ook niet langer meedoen aan de opvoering en als kers op deze bitterzoete taart is ook nog Roline Samsoedien de minister van RGB met de billen bloot qua corruptie met grond. Het is slecht momentum dat de hypotheekbewaarder van het Glis die onder Samsoedien resorteert in een week werd ontslagen en weer geïnstalleerd en ook de zoon van de minister kennelijk in opspraak is gekomen.

En de mooie praatjes in Ocer allemaal ten spijt, maar de laatst gehouden Nikos-opiniepeilingen geven aan dat het slecht beleid van Bouterse - Adhin de burger niet ontgaan is. De partij valt in Paramaribo scherp terug en verliest drie zetels. Ook de goed geplande campagnes waarbij kennelijk het hele achterland gratis voorzien wordt van SZF- kaarten waarbij steevast de uitspraak wordt gedaan dat SZF dat allemaal in opdracht van de president doet, drijft op een kurk die gedoemd is te gaan zinken onder het financieel gewicht van deze maatregel.

Het Sranan spreekwoord luidt: Te yu no sabi dansi yu o taki na a poku nu bun. Bouterse geeft al jaren de schuld aan ministers die hun werk niet voldoende doen zoals hij dat ziet. Toch lijkt het steeds meer en meer alsof juist de president de capaciteiten ontbeert; a no sabi dansi.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina