Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • AVD krijgt Caribisch tintje met nieuw lied

AVD krijgt Caribisch tintje met nieuw lied

16/04/2019 22:41 - Audry Wajwakana

Elk jaar brengen deelnemers aan de Avondvierdaagse met hun zang, muziek en dans een feestelijke sfeer in de straten van Paramaribo.

Elk jaar brengen deelnemers aan de Avondvierdaagse met hun zang, muziek en dans een feestelijke sfeer in de straten van Paramaribo. Foto: Facebookpagina BVSS  

PARAMARIBO - De jaarlijkse Avondvierdaagse staat weer voor de deur. Honderden deelnemers zullen van 24 tot 27 april sportief en feestend door de straten van Paramaribo trekken. Om de lopers en het publiek in de AVD-sfeer te brengen heeft Djogo Entertainment in samenwerking met Sugan Records en VMSD Studio een nieuw AVD-liedje ‘Waka Waka AVD’ uitgebracht. Het lied is zaterdag aan het bestuur van de stichting Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) gepresenteerd.

Het mummer is geschreven en gezongen door Diego Ooiberg van Djogo Entertainment. Zijn organisatie houdt zich al tien jaar bezig met edutainment (educatieve entertainment) en wil via muziek de samenleving, in het bijzonder kinderen, bewustmaken van het belang van bewegen alsook de liefde voor Suriname. "We zijn al een tijdje bezig met het uitbrengen van een aantal nieuwe liedjes en hebben ook besloten om dit jaar ook aan een AVD-tune te werken en dit aan te bieden aan het bestuur van de BVSS", zegt Ooiberg.

In de tekst heeft hij Papiaments, Spaanse en Franse woorden verwerkt en het muzikaal in een soca jasje gegoten. "De muziek studio's hebben de Sranan-touch erin gebracht. Ik heb bijna heel het Caribisch Gebied afgereisd en ik vind dat onze Surinaamse AVD een uniek product is dat we moeten koesteren. De talen die ik in de tekst heb verwerkt komen voor in het Caribisch Gebied. Met dit lied brengen we de AVD naar het Caribisch Gebied. We nodigen ze uit om mee te komen genieten van de Surinaamse AVD sfeer", benadrukt Ooiberg.

Olivieira vertelt dat  het niet de eerste keer is dat creatievelingen een AVD lied maken en die aan de organisatie aanbieden. "De eerste die we binnen kregen was rond de begin jaren negentig toen De Surinaamsche Bank 125 jaar werd. Zelfs hebben wij als organisatie ook eens een eigen AVD liedje uitgebracht die werd gemaakt door Lucas Ooft en zijn band." De titels van bijna liederen kon de BVSS-voorzitter niet gelijk opkomen. "Alle liedjes zijn wel zorgvuldig bewaard" benadrukt hij. Ooiberg is blij met de goedkeuring van Olivieira en zal het lied aan de verschillende radio- en televisiestations aanbieden.

Soca staat voor de afkorting Soul Calypso en is een typisch Caribische muziekgenre. De muziekstijl combineert het vrolijke melodische geluid van de calypso met volhardende (elektronische) percussie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina