Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Robinhood wint Caribbean Club Shield

Robinhood wint Caribbean Club Shield

15/04/2019 23:18 - Terence Oosterwolde

Robinhood wint Caribbean Club Shield

Robinhood met de kampioenschaal. Foto: Jan Jap Tjong  

PARAMARIBO - Robinhood is maandagavond kampioen geworden van de Concacaf Caribbean Club Shield. In de finale werd Club Franciscain van Martinique met 1-0 verslagen. Het gouden doelpunt werd in de twintigste minuut gemaakt door de Braziliaan Alan Lucas Cirilo Da Costa.

Daarmee zorgde hij niet alleen ervoor dat Robinhood de tweede editie van het clubtoernooi op zijn naam schreef, maar ook dat Club Franciscain werd onttroond. De ploeg uit Martinique had vorig jaar in de finale Inter Moengotapoe uit Suriname verslagen. Maar tegen Robinhood, wiens credo sinds mensenheugenis 'geen strijd, geen kroon' is, zat ondanks hard spel - spits Roxey Fer werd al in de eerste helft uit de wedstrijd geschopt - de winst er niet in.

Als kampioen van de Concacaf Caribbean Club Shield maakt Robinhood ook kans om zich te kwalificeren voor de Caribbean League 2019. Er zal daarvoor een play-offwedstrijd gespeeld moeten worden tegen de nummer vier van de Concacaf Caribbean Club Championship. Een voorwaarde is wel dat Robinhood moet voldoende aan de licentieverplichtingen van de Concacaf.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina