Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Glis-bewaarder mogelijk in functie hersteld

Glis-bewaarder mogelijk in functie hersteld

13/04/2019 08:39 - Gilliamo Orban

Glis-bewaarder mogelijk in functie hersteld

 

PARAMARIBO - Hoewel vakbondsleider Ronald Hooghart meedeelt dat de bewaarder van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-Glis), Ricardo Vrede in functie is hersteld, is de leiding van het instituut hiervan formeel niet op de hoogte. Vrede heeft woensdag een ontheffingsbrief gekregen van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening Grond- en Bosbeheer (RGB). Echter, ze blijkt hiertoe niet bevoegd te zijn.

Het is namelijk de president die een bewaarder beëdigt en ontslaat. "Er wordt gezegd dat de bewaarder weer mag functioneren, maar we zijn daarvan niet in kennis gesteld", zegt een bron. Ondertussen is het personeel in beraad en documenten worden niet geaccepteerd. De actie is niet te overschatten, aangezien het verkopen van onroerend goed in gevaar komt.

"Percelen kunnen niet verkocht worden en stukken blijven liggen bij de notaris. Ook kunnen hypotheken niet geregistreerd worden en eveneens kunnen gronden niet in beslag genomen worden", zegt de ingewijde. Bij het instituut zijn er onder anderen juristen werkzaam en deze mensen staan erop dat zaken juist verlopen. Het personeel heeft donderdag een brief overhandigd aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, nadat hij werd geconfronteerd met de ontheffing.

Hooghart heeft vrijdag de medewerkers aangehoord. "Ze willen hun bewaarder terug op zijn post en dat is intussen in orde", zegt de vakbondsleider. Hij wil hierover niet in detail treden en wacht af wat er maandag zal gebeuren. Kennelijk willen de medewerkers de vaste overtuiging hebben dat de bewaarder in functie wordt hersteld, voordat ze de actie opheffen. Hooghart blijkt misnoegd over de handeling van Samsoedien. "Ze creëert onzekerheid", zegt hij. De minister was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina