Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BEP nodigt Abop uit voor eventuele samenwerking

BEP nodigt Abop uit voor eventuele samenwerking

13/04/2019 14:41 - Naomi Hoever

Een deel van het schrijven van de BEP.

Een deel van het schrijven van de BEP. Foto: dWT  

PARAMARIBO - In een schrijven van de BEP gericht aan Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk, wordt de geel-zwarte partij gevraagd om een gesprek over een eventueel samengaan. De brief van 12 april is getekend door de secretaris van de Bep, Paul Misdjan.

"Deze uitnodiging is mede ingegeven door de oproep en wens van de voorzitter van de BEP, Ronny Asabina. Dit komt erop neer dat alle partijen die ontstaan zijn uit de groen-gele partij terugkeren naar de moederpartij", luidt een passage uit de brief. Volgens de Bep heeft Brunswijk in een recent interview laten blijken klaar te zijn om deze stap te maken.

Marinus Bee, congresvoorzitter van de Abop, betreurt het echter dat de brief op straat lag nog voordat die zijn partij had bereikt. "Ik hoop dat de uitnodiging gemeend is", laat Bee zich ontvallen, nadat bekend werd dat de brief nog niet bij de partij was aangekomen. Intussen is het schrijven in goede orde ontvangen door de Abop.

Misdjan bevestigt dat de brief van de BEP afkomstig is. Hij meent niet te weten hoe de inhoud van het schrijven is uitgelekt. Over de inhoud wenst hij zich niet verder uit te spreken. De ontmoeting tussen de twee partijen met hun oorsprong in het achterland is voor dinsdag gepland. De locatie moet nog worden bepaald.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina