Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basisscholen Albina sluiten kwartaal af met sport

Sportend tweede kwartaal afsluiten

12/04/2019 06:17 - Ricky Wirjosentono

Vier basisscholen van Albina en omgeving hebben donderdag gezamenlijk sportend het tweede kwartaal afgesloten.

Vier basisscholen van Albina en omgeving hebben donderdag gezamenlijk sportend het tweede kwartaal afgesloten. Foto: Ricky Wirjosentono  

ALBINA - Vier basisscholen van Albina en omgeving hebben donderdag gezamenlijk sportend het tweede kwartaal afgesloten. De enthousiaste leerlingen waren al rond half acht ’s morgens op het voetbalveld nabij de Akoentoe Velantie Kazerne in hun gymkleding.

Op het programma stonden voetbal, slagbal, trefbal, atletiek, zakspringen en touwtrekken. De tienjarige David Modoman van OS Albina I vond het heel spannend om mee te doen aan de activiteiten. "Het was erg leuk. Het zou goed zijn als wij dit vaker doen op school of daar buiten", reageerde hij na zijn sprint.

Ook de elfjarige Sabrina Sabajo van OS Albina II had er zin in. Als het aan haar lag werd er de hele dag door gesport. "De zon is niet fel. Ik heb mijn fles water meegenomen en ik vind het leuk om mee te doen", zei Sabajo. De hitte deerde het gros van de leerlingen niet, maar om twaalf uur 's middags kwam de sportdag toch ten einde. 

Eugenia Partoredjo, leerkracht van de J.H. Aaronschool, is ingenomen met de sportdag. Ze merkt op dat de kinderen het erg naar hun zin hadden en hebben genoten. "Dit gebeurt niet vaak op Albina. De leerlingen waren vrolijk en enthousiast. Ze spraken al dagen erover op school hoe ze de andere scholen zouden verslaan."

Partoredjo geeft toe dat het een uitdaging was om zoveel leerlingen op het voetbalveld rustig te houden. Maar het ministerie van Sport- en Jeugdzaken had speciaal voor de wedstrijden twaalf sportleiders vanuit Paramaribo gestuurd om de leerlingen en leerkrachten te ondersteunen.

Schoolhoofd Miranda Zinhagel van OS Albina I is enthousiast; zij vindt het belangrijk dat de leerlingen kunnen bewegen. "De sportleiders hebben ons beloofd dat ze aan het einde van het derde kwartaal terugkomen, omdat de leerlingen naar meer hebben gevraagd. Het is een vorm van ontspanning voor de groep." De sportdag was een initiatief van de vier scholen: OS Albina I en II, J. H. Aaronschool der EBGS en de St. Gerardusschool.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina