Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie verdachten vrij in drugsduikbootzaak

Drie verdachten in drugsduikbootzaak in vrijheid gesteld

12/04/2019 16:54 - Van onze redactie

Drie verdachten in drugsduikbootzaak in vrijheid gesteld

 

PARAMARIBO - De voorlopige hechtenis tegen Quirino V., Arthuro G. en Margaritha B., die vastzaten in de zogenoemde 'duikbootzaak', is vrijdag opgeschort. Kantonrechter Maureen Dayala kon zich terugvinden in het verzoek van de verdediging die meent dat de ernstige bezwaren tegen dit trio niet meer overeind staan.

Er zijn acht buitenlanders - zeven Colombianen en één Cubaan- aangehouden in de zaak rond de duikboot die in maart 2018 werd aangetroffen op het terrein van ondernemer Radj Oedit in district Saramacca. De acht worden verdacht van het voorbereiden van een drugstransport en van deelname aan een criminele organisatie.

Bij eerdere zittingen was Dayala van mening dat de bezwaren tegen de verdachten nog aanwezig waren. Vrijdag zijn de verdachten, die nog aan het woord moesten komen, gehoord door de rechter en officier van justitie Shanta Mahadew.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina