Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vaccinatie verplicht na mazelenuitbraak New York

Vaccinatie verplicht na mazelenuitbraak New York

09/04/2019 17:42

Vaccinatie verplicht na mazelenuitbraak New York

 

NEW YORK - Burgemeester Bill de Blasio van de Amerikaanse stad New York heeft in gedeeltes van het stadsdeel Brooklyn de noodtoestand afgekondigd met het oog op de gezondheid. In het gebied is een mazelenepidemie uitgebroken en burgers worden nu verzocht zich te laten vaccineren.

Inmiddels zijn 285 mensen geïnfecteerd met de ziekte, die fataal kan zijn. Het is de grootste mazelenuitbraak sinds 1991, vertelde De Blasio tijdens een persconferentie in Brooklyn. De uitbraak concentreert zich vooral in de orthodox-joodse gemeenschap in de wijk Williamsburg. "Dit is het epicentrum van een uitbraak die erg zorgwekkend is", aldus de burgemeester. "We moeten er onmiddellijk iets aan doen."

Mensen die in bepaalde postcodegebieden wonen en niet zijn ingeënt tegen mazelen, moeten een vaccinatie halen. Anders riskeren zij een boete die kan oplopen tot omgerekend bijna 900 euro. "Het lijdt geen twijfel dat vaccinaties veilig, effectief en levensreddend zijn", zegt De Blasio. "Ik verzoek iedereen om hun vaccinaties te halen om hun kinderen, families en gemeenschap te beschermen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina