Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Projecten komen met plan-unit beter tot recht

Projecten rr-leden komen met plan-unit beter tot recht

28/03/2019 10:47 - Naomi Hoever

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Zaken die ressortraadsleden aankaarten bij ministeries belanden in de doofpot, waardoor het lijkt alsof de leden niet werken. Dat stellen verschillende van hen. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) zegt in een reactie dat door de druk op de economie niet alles kan worden aangepakt. “Je kan kijken wat hoognodig is en vanuit dat oogpunt zaken realiseren.”

Dikan vindt dat rr-leden zelf in de publiciteit kunnen treden om bekendheid te geven aan hun plannen. "Ressortraadsleden vormen de basis voor de hoorzittingen en de districtsplannen." De overheid is bezig een nieuwe structuur op te zetten. Er zal op elk ministerie een plan-unit worden opgezet van waaruit de beleidsdoelen gerealiseerd zullen worden.

Dikan hoopt dat hiermee het werk van de ressortvertegenwoordigers beter tot zijn recht komt. "Het werk op de ministeries zal op een professionele manier in secties worden verdeeld en begeleid." Plannen van de ressortraadsleden komen in de districtsplannen terecht. "Deze worden dan geïncorporeerd in het nationale beleid. De uitvoering wordt dan bewaakt.

De plan-unit zal worden bemenst met academici. De mensen die bij de unit zullen werken zijn al op sommige ministeries bekend. Nu wordt gewerkt aan hun rechtspositie. Elke plan-unit zal samenwerken met het Planbureau en de directeur van het eigen ministerie.

Kleine ministeries zoals Arbeid krijgen één secretaresse, projectontwikkelaar, -uitvoerder en een coördinator monitoring en evaluatie. Voor grote ministeries zijn dat twee secretaresses, drie projectontwikkelaars, vier projectuitvoerders en vier coördinatoren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina