Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Dean Gorré: 'We hebben wat goed te maken'

Gorré na B-League-loting: 'We hebben wat goed te maken'

28/03/2019 01:01 - Marinio Balsemhof

Gorré na B-League-loting: 'We hebben wat goed te maken'

De nationale voetbalselectie ontmoet oud-bekenden in groep D van de Concacaf Nations League B.  

PARAMARIBO - Suriname zit in de B-League van de Concacaf Nations League met Nicaragua, Sint Vincent en de Grenadines en Dominica. "Een gunstige loting", reageert bondscoach Dean Gorré desgevraagd tegenover de Ware Tijd.

De loting van de A-, B- en C-League van de Concacaf Nations League was woensdagavond in The Chelsea Theater in Las Vegas, Verenigde Staten. Suriname zat in pot 2 met Sint Kitts en Nevis, die zaterdag in het André Kamperveen Stadion werd verslagen, de Dominicaanse Republiek en Guyana. Gorré volgde de draw op televisie. "Ik ben blij met de loting. We hebben wat goed te maken tegen Nicaragua en Dominica", zegt hij strijdlustig.

Dominica en Nicaragua treffen betekent voor hem "extra motivatie". Hij zint namelijk op wraak. "In mijn eerste keer als bondscoach zijn we door Nicaragua uitgeschakeld en we hebben deze keer tegen Dominica punten laten liggen", verklaart hij zijn revanchegedachte. Mede door de 0-0 tegen Dominica op 6 september 2018 - een wedstrijd die met grote cijfers gewonnen had moeten worden - liep Suriname uiteindelijk de Gold Cup mis.

Gorré, 48, denkt dat Nicaragua de moeilijkste tegenstander is. "Het zal niet makkelijk zijn, maar we maken een realistische kans om de groep te winnen", zegt hij optimistisch. Nadat de Surinaamse Voetbalbond hem in 2015 aanstelde als bondscoach, werd Nicaragua het eindpunt in de kwalificatiecampagne voor het WK van 2016. Op 7 juni werd in Managua met 0-1 verloren en negen dagen later in Paramaribo met 1-3 ondanks Roxey Fer al in de derde minuut het net vond.

Niet lang daarna vertrok Gorré, maar in juli 2018 werd hij wederom als bondscoach binnengehaald. Zijn doel was toen om zich te plaatsen voor de Gold Cup 2019, maar dat lukte nog net niet. Suriname eindigde in de Concacaf Nations League-kwalificatie als twaalfde met zeven punten uit vier wedstrijden, terwijl de eerste tien landen zich automatisch kwalificeerden voor dat prestigieuze toernooi. Het contract van Gorré loopt in 2020 af.

Dimtrie Apai beweert dat de hele selectie blij is met de loting. Niet omdat het makkelijk is, maar omdat zij iets goed te maken hebben tegen Nicaragua en Dominica. Nicaragua schakelde Suriname uit tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het afgelopen Wereld Kampioenschap in Rusland, terwijl het gelijkspel tegen Dominica, Natio de plaatsing voor de Concacaf Gold Cup heeft gekost. Suriname verloor zowel uit als thuis van Nicaragua (1-0 om 3-1).

Apai ziet goede kansen voor Suriname om deze poule te winnen. "We respecteren onze tegenstanders, maar we zijn niet bang voor ze en we onderschatten ze ook niet", zegt hij. De spits, die er ook op het veld stond tegen Nicaragua, ziet het Midden-Amerikaanse land als de sterkste tegenstander. "Nicaragua is geen makkelijke tegenstander, maar Suriname is ook niet zwak", geeft hij aan. De aanvaller wijst erop dat de selectie de afgelopen maanden is gaan groeien, waardoor het zelfvertrouwen is toegenomen. "We zijn helemaal niet bang voor ze", benadrukt hij.

De spits maakt verder duidelijk dat Dominica niet onderschat moet worden. "De laatste wedstrijd tegen Dominica hebben wij gedomineerd, maar dat wil niet zeggen dat het deze keer ook zo makkelijk zal gaan. We gaan harder er tegenaan moeten gaan in de komende wedstrijden. Suriname creëerde op 6 september vorig jaar tal van kansen, maar kon er geen afmaken. Het gelijkspel (0-0) kwam het team uiteindelijk duur te staan.

Pouleindeling: A: Frans-Guyana; Sint Kitts en Nevis; Belize en Grenada; B: El Salvador; Dominicaanse Republiek; Sint Lucia; Montserrat; C: Jamaica; Antigua en Barbuda; Guyana; Aruba; D: Nicaragua; Suriname; Sint Vincent en de Grenadines; Dominica.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina