Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Venezuela weer in het donker

Venezuela weer in het donker

25/03/2019 18:37

Een vrouw staat voor een gesloten metrostation tijdens de stroomuitval in Caracas.

Een vrouw staat voor een gesloten metrostation tijdens de stroomuitval in Caracas. Foto: AFP  

CARACAS - Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. Dit keer zouden zeker acht van de 23 staten zijn getroffen, evenals het hoofdstedelijke district. Het licht ging onder meer uit in de Nationale Assemblée, het Venezolaanse parlement.

Sommige winkeliers in Caracas sloten vanwege de storing snel de deuren, kennelijk uit angst voor plunderaars. Ook het openbaar vervoer kwam deels plat te liggen. Bussen zaten overvol. "Ik vraag me af hoe ik thuis moet komen, omdat er geen metro's rijden. Ik woon in het centrum en ik heb twee uur nodig. Ik beweeg traag", zuchtte de 64-jarige Ana Gonzalez, die de winkel afsloot waar ze werkte.

Het land werd enkele weken geleden ook al getroffen door een grote stroomstoring. Die duurde meerdere dagen. De socialistische president Nicolás Maduro verweet de Verenigde Staten toen een cyberaanval te hebben uitgevoerd, maar volgens critici is de infrastructuur gewoon slecht onderhouden. De VS steunen de aartsrivaal van Maduro, oppositieleider Juan Guaidó. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina