Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname loopt Gold Cup mis

Suriname loopt Gold Cup mis

25/03/2019 02:39 - Terence Oosterwolde

Suriname loopt Gold Cup mis

 

PARAMARIBO - De nationale voetbalselectie van Suriname maakt definitief geen kans op deelname aan de Concacaf Gold Cup. Daarvoor zou een plek bij de eerste tien van de Nations League-kwalificatie volstaan, maar na de laatste duels van zondag sluit Suriname af als nummer twaalf.

Met de 2-0 winst zaterdag op Sint Kitts en Nevis was er een theoretische kans voor de nationale selectie om door te stromen tot het illustere toernooi. De ploeg was door de zege geklommen naar de 'veilige' negende plek, maar was sterk afhankelijk van de uitslagen van zondag. Die resultaten zijn uiteindelijk niet in het voordeel van Suriname uitgevallen en de Concacaf Nations League-kwalificatie werd afgesloten als twaalfde met zeven punten uit vier wedstrijden.

Haïti (+17), Canada (+17) en Martinique (+8) beleefden een perfecte kwalificatiecampagne met de volle winst uit vier duels. Het enige verschil zat in het doelsaldo. De nummers vier tot en met tien, die net als de topdrie spelen in de Gold Cup, vergaarden allen negen punten. Het gaat om Curaçao (+20), Bermuda (+13), Cuba (+13), Guyana (+11), Jamaica (+9), Nicaragua (+7) en El Salvador (+5). Montserrat werd elfde met eveneens negen punten, maar een doelsaldo van +3.

Van deelname aan de vijftiende editie van de Gold Cup waren Mexico, Costa Rica, Panama, Honduras, Verenigde Staten en Trinidad en Tobago al verzekerd. Deze zes landen zaten in de vijfde ronde - ook bekend als de Hexagonal of Hex - van de Concacaf WK 2018-kwalificatie. De Gold Cup wordt van 15 juni tot en met 7 juli gehouden in de Verenigde Staten, Costa Rica en een Caribisch land. Het is de eerste keer dat er zestien landen meedoen. Tussen 2000 en 2017 was het aantal steeds twaalf.

De loting van de vijftiende editie is op 10 april. In Los Angeles, Verenigde Staten zullen dan ook de groepen en het volledige schema worden bekendgemaakt. De bondscoaches van de zestien deelnemende landen, Concacaf-bestuursleden en voetbalgrootheden worden verwacht. Mexico (poule A), Costa Rica (B), Honduras (C) en de Verenigde Staten (D) zijn groepshoofd.

Haïti, Canada, Martinique, Curaçao, Bermuda en Cuba zijn gepromoveerd naar League A van de Nations League en voegen zich bij Mexico, Costa Rica, Panama, Honduras, Verenigde Staten en Trinidad en Tobago. Voor League B hebben Guyana, Jamaica, Nicaragua, El Salvador, Montserrat, Suriname, Sint Lucia, Dominica, Sint Kitts en Nevis, de Dominicaanse Republiek, Belize, Antigua en Barbuda, Frans-Guyana, Sint Vincent en de Grenadines, Grenada en Aruba zich gekwalificeerd.

Guadeloupe, Turks en Caicoseilanden, Barbados, Bonaire, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Sint Maarten, Kaaimaneilanden, de Britse Maagdeneilanden, de Bahama's, Anguilla, Puerto Rico en Sint Martin spelen verder in League C. Ze krijgen gezelschap van Guatemala, dat door een schorsing was uitgesloten van deelname aan de Concacaf Nations League-kwalificatie.

Uitslagen: zondag: Bonaire - Britse Maagdeneilanden 2-1; Grenada - Puerto Rico 2-0; Bermuda - Dominicaanse Republiek3-1; Canada - Frans-Guyana 4-1; Haiti - Cuba 2-1; Nicaragua - Barbados 1-0; zaterdag:  Dominica - De Bahama's 4-0; Sint Maarten - Sint Martin 4-3; Antigua en Barbuda - Curaçao 2-1; Guyana - Belize 2-1; Suriname - St. Kitts en Nevis 2-0; Martinique - Guadeloupe 1-0; El Salvador - Jamaica 2-0; vrijdag:  Amerikaanse Maagdeneilanden - Anguilla 3-0; Sint Lucia - Aruba 3-2; Montserrat - Kaaimaneilanden 2-1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina