Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Parlement zet May verder buitenspel

Parlement zet May verder buitenspel

25/03/2019 22:53

Premier May blijft overleggen met parlementariërs om te kijken of er deze week toch nogmaals over haar deal kan worden gestemd. Ze heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat er uiteindelijk een meerderheid voor haar deal zal stemmen.

Premier May blijft overleggen met parlementariërs om te kijken of er deze week toch nogmaals over haar deal kan worden gestemd. Ze heeft er naar eigen zeggen vertrouwen in dat er uiteindelijk een meerderheid voor haar deal zal stemmen. Foto: AFP  

LONDEN - De Britse premier May is maandagavond verder buitenspel gezet na een stemming in het Lagerhuis. Daar werd de weg vrijgemaakt voor een niet-bindende stemming over verschillende Brexit-opties.

Dat betekent dat er zonder May gedebatteerd zal worden over de Brexit. Voor haar betekent dat een aderlating, aangezien zij dat plan aanvankelijk niet zag zitten. Parlementariërs stemden met 329 tegen 302 voor een debat zonder May, waardoor er woensdag in het Lagerhuis gedebatteerd en gestemd zal worden over scenario's als bijvoorbeeld een nieuw referendum.

De Britse premier zei voorafgaand aan de stemming van maandag, dat ze een derde stemmingsronde over haar Brexit-deal nog niet zitten, omdat er volgens haar op dit moment onvoldoende steun is in het Lagerhuis. "Ik geloof nog steeds dat het de juiste keus is voor het Verenigd Koninkrijk om de EU zo snel mogelijk te verlaten met een deal, op de nieuwe datum van 22 mei", aldus de premier. Ze voegde toe dat ze het betreurt dat er geen meerderheid is voor haar afsprakenpakket. NU.nl 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina