Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Izaline Calister komt voor viering Jazzdag

Izaline Calister komt voor viering Jazzdag

25/03/2019 20:25 - Van onze redactie

De Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver Izaline Calister.

De Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver Izaline Calister. Foto: Facebook / Izaline Calister  

PARAMARIBO - De Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver Izaline Calister is de speciale gast van de viering van de Internationale Jazz Dag in Suriname. Dat heeft de organisatie Roseternal Media op haar Facebookpagina laten weten. “Wij van Roseternal Media zijn erg blij om de zesde editie van de viering van de International Jazz Day met headliner Izaline Calister aan te kondigen.”

Calister, Edisonwinnares 2009, geeft op 30 april, de Internationale Dag van de Jazz, een concert in de Royal Ballroom van hotel Torarica. Het gaat volgens Roseternal Media een jazzy avond worden met ook optredens van jazztalenten uit Suriname. Calister verzorgt niet alleen een optreden, maar verzorgt ook een masterclass songwriting.

De Curaçaos-Nederlandse zangeres en liedschrijver brengt een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Callister studeerde aan het Groningse Conservatorium, maakt deel uit van de groepen Jamesz, Pili Pili en het Duitse Dissidenten en heeft daarnaast haar eigen band.

Ze treedt op door heel Europa, Indonesië, de VS en Zuid-Amerika, en speelde op vele festivals in binnen- en buitenland, waaronder Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Festival Cervantino Mexico, Sofia Jazzfestival en het North Sea Jazz Festival. Haar komst naar Suriname is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse ambassade en Torarica Group of Hotels.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina