Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname wint van St. Kitts en Nevis

Suriname wint van St. Kitts en Nevis

23/03/2019 21:26 - Terence Oosterwolde

Het moment waarop Stefano 'Buru' Rijssel de eerste doelpunt scoorde.

Het moment waarop Stefano 'Buru' Rijssel de eerste doelpunt scoorde. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De nationale voetbalselectie van Suriname heeft in de Concacaf Nations League met 2-0 gewonnen van Saint Kitts en Nevis. Stefano 'Buru' Rijssel en Ivenzo Comvalius, die beiden geblesseerd uitvielen, scoorden de doelpunten.

Rijssel, over wie er vraagtekens waren qua zijn fitheid, opende de score in de 39ste minuut. Comvalius zorgde voor zekerheid met zijn goal in de 72ste minuut. Hij viel kort na zijn doelpunt geblesseerd uit en werd vervangen door Gilberto Cronie.

Rijssel werd daarna om dezelfde reden naar de kant gehaald. Op zijn plaats kwam Abraham Graves. Renzo Akrosie, topscorer in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond, kreeg ook enkele minuten speeltijd. Hij viel in de slotfase in voor Dimitri Apai.

Door de overwinning zaterdagavond in het André Kamperveen Stadion sluit Suriname de kwalificatie af met zeven punten na twee zeges, één gelijkspel en één nederlaag. Het enige verlies werd geleden tegen Jamaica (1-2). Voorlopig wordt de negende plek bezet.

De nummers één tot en met tien plaatsen zich voor de Gold Cup. Suriname is nog niet zeker van deelname aan dat toernooi, omdat andere kanshebbers nog in actie moeten komen later zaterdagavond en zondag. Sint Kitts en Nevis, teruggevallen naar de dertiende plaats, blijft steken op zes punten.

Overige uitslagen: Guyana - Belize 2-1; Dominica - Bahama's 4-0; Sint Maarten - Sint Martin 4-3; Antigua en Barbuda - Curaçao 2-1; vrijdag: Amerikaanse Maagdeneilanden - Anguilla 3-0; Sint Lucia - Aruba 3-2; Montserrat - Kaaimaneilanden 2-1; donderdag: Britse Maagdeneilanden - Turks- en Caicoseilanden 2-2; Saint Vincent en de Grenadines - Bonaire 2-1.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina