Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Onder de paramariboom' wordt verfilmd

Rechten 'Onder de paramariboom' verkocht voor verfilming

23/03/2019 09:56

De Surinaams-Nederlandse Johan Fretz, schrijver van 'Onder de paramariboom' heeft de filmrechten van zijn roman verkocht.

De Surinaams-Nederlandse Johan Fretz, schrijver van 'Onder de paramariboom' heeft de filmrechten van zijn roman verkocht.  

AMSTERDAM - De filmrechten van de roman 'Onder de paramariboom' van de Surinaams-Nederlandse auteur Johan Fretz zijn verkocht aan filmproducent KeyFilm. Het script voor de film zal door Fretz, winnaar van de Boekhandelsprijs 2019, zelf geschreven worden.

In het bekroonde boek vertelt hij over de zoektocht naar roots en identiteit en over de verzoening tussen een moeder en een zoon. "Al sinds de Surinamereis die tot de roman leidde, zag ik ook een warmbloedige roadmovie voor me, die je meeneemt naar Paramaribo", zegt de 34-jarige Fretz.

"Ik ben dan ook ontzettend blij dat uitgerekend KeyFilm het boek nu echt wil gaan verfilmen en zie er naar uit om dit verhaal samen met hen te vertalen naar het grote, witte doek", aldus de schrijver op de site van uitgeverij Lebowski.

De Nederlandse filmproducent KeyFilm is de maker van onder meer 'Soof' en 'Ventoux'. Over de invulling van de cast voor 'Onder de paramariboom' is nog niets bekend. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen