Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Overleden voetganger tilt verkeersbarometer naar 18

Overleden voetganger tilt verkeersbarometer naar 18

16/03/2019 18:27

Overleden voetganger tilt verkeersbarometer naar 18

 

PARAMARIBO - De 47-jarige voetganger Gilbert Boerleider is vrijdagavond aan de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg, aangereden door een autobus, meldt de afdeling Voorlichting van de politie. De politie van het ressort Latour die ter plaatse ging voor onderzoek trof Boerleider levenloos op het wegdek aan.

Uit het voorlopig onderzoek is gebleken dat de 23-jarige autobusbestuurder Asishkoemar L. kwam aangereden vanuit Paranam, gaande in de richting van het stadscentrum. Het vermoeden bestaat dat hij met hoge snelheid reed. Asishkoemar L. heeft verklaard dat hij dicht bij de kruising van Highway en de Ramgoelamweg, een aantal meters voor zich, een man zag oversteken.

L. zegt dat hij tevergeefs heeft geprobeerd de aanrijding te voorkomen. Boerleider is tientallen meters meegesleurd door het Noahbusje. L. was volgens de politie niet onder invloed van alcohol. Hij is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs, dat hangende het onderzoek is ingevorderd. De schade aan zijn voertuig is aanzienlijk. 

De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Gilbert Boerleider vast. Zijn lijk is ter obductie in beslag genomen. De autobus is ter herkeuring in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is chauffeur Asishkoemar L. na verhoor heengezonden. De politie van de Verkeers-Unit Paramaribo is belast met het verdere onderzoek.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina