Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • LVV wil 100.000 citrusplanten produceren

LVV geeft startsein voor planten 100.000 citrusbomen

16/03/2019 13:04

LVV-minister Lekhram Soerdjan bezig met enkele citusplantjes.

LVV-minister Lekhram Soerdjan bezig met enkele citusplantjes. Foto: NII  

PARAMARIBO - Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het startsein gegeven voor het planten van honderdduizend extra citrusbomen te Lelydorp. Dit aantal omvat de planten die regulier al door het ministerie op diverse locaties worden geproduceerd. Het gaat niet alleen om het planten van citrus maar ook om manja, guave, zuurzak en andere fruitsoorten.

Soerdjan zegt dat het de bedoeling is dat behalve op Lelydorp, op alle LVV-kantoren over het hele land extra planten geproduceerd worden. Het aantal van honderdduizend plantjes is niet voldoende om te zeggen dat Suriname toonaangevend wordt in de regio als het gaat om de productie van vruchten en de producten die daaruit voortvloeien, zoals vruchtensappen. De bewindsman hoopt met deze activiteit deels te hebben kunnen voorzien in de behoefte aan plantmateriaal.

Het ministerie streeft ernaar om het aantal plantjes volgend jaar te verdubbelen. "Projecten als het vermeerderen van plantmateriaal dragen ertoe bij dat Suriname meer gaat afzetten dan nu het geval is. Om die situatie te bereiken zal elke actor een bijdrage moeten leveren om de uitdagingen die er zijn, aan te pakken. Het is niet een aangelegenheid van het ministerie van LVV alleen", aldus de bewindsman zaterdag in een persbericht van het NII.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina