Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Gele Hesjes' plunderen winkels in Parijs

'Gele Hesjes' plunderen winkels in Parijs

16/03/2019 15:23

'Gele Hesjes' plunderen winkels in Parijs

Foto: Reuters  

PARIJS - In de Franse hoofdstad Parijs zijn demonstranten zaterdag aan het plunderen geslagen op de Champs-Élysées. Onder meer een herenmodewinkel en een restaurant werden belaagd door gemaskerde demonstranten van de zogenoemde 'Gele Hesjes'.

De politie zette traangas en waterkanonnen in om het geweld de kop in te drukken. De demonstranten reageerden door met stenen naar agenten te gooien. Ook werden er een bankgebouw en een kiosk in brand gestoken. Veel Fransen gaan al wekenlang in gele hesjes de straat op uit onvrede over het beleid van president Emmanuel Macron.

De protestbeweging kwam op gang naar aanleiding van het verschuiven van de belastingdruk van de rijken naar de armen. Inmiddels zijn er al tientallen gewonden gevallen en worden er veel vernielingen aangericht. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina