Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ambtenaren getraind in voedselveiligheid

Bestuursambtenaren getraind in voedselveiligheid

16/03/2019 00:02 - Amanda Palis

De enthousiaste bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost tonen hun certificaat. Trainer en voedseltechnoloog Ricky Stutgard staat links (groen hemd).

De enthousiaste bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost tonen hun certificaat. Trainer en voedseltechnoloog Ricky Stutgard staat links (groen hemd). Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vol verwachting stonden vrijdag vijftien enthousiaste bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost te wachten op de uitreiking van hun certificaat ‘Food Handling’ of voedselverwerking. Zij zijn van de Milieu- en Gezondheidsdienst, die hoofdzakelijk belast is met het controleren van de hygiëne, de veiligheid en de handhaving van de milieuwetgeving binnen de regio.

De bestuursambtenaren kunnen nu adequater controleren of restaurants en warungs zo veilig mogelijk voedsel aan consumenten opdienen. De vijfdaagse training was naar aanleiding van een bezoek van Robby Holband, directeur van het Polytechnic College  (PTC), aan het commissariaat. Behalve de bestuursambtenaren volgde ook districtscommissaris Audrey Hankers de training. "Tijdens de training hebben we met de deelnemers gekeken hoe voedsel veilig bereid dient te worden", vertelt trainer en voedseltechnoloog Ricky Stutgard.

"Voedselvergiftiging en alles dat te maken heeft met veilig verhandelen en bereiden van voedsel, zijn aan bod gekomen." Stutgard juicht het toe dat het commissariaat de Milieu- en Gezondheidsdienst heeft laten trainen. "Hiermee hebben de bestuursambtenaren meer kennis en vaardigheden opgedaan om hun controlewerk zo goed mogelijk uit te voeren. Er is zelfs informatie uitgewisseld tussen mij en de deelnemers, waar we theorie en praktijkervaring met elkaar konden toetsen", aldus Stutgard. 

Dc Hankers beaamt dat de training een verrijking was van haar kennis en die van de bestuursambtenaren. "Wij hebben anders leren kijken naar schoonmaken en saniteren", vertelt de burgermoeder. Hoewel bestuursambtenaren niet bevoegd zijn om een eetgelegenheid te sluiten, mogen zij wel corrigerend optreden. "Als we zien dat de overtredingen zodanig zijn dan seinen we het BOG, dat wel bevoegd is om zo een onderneming te sluiten." Het commissariaat Wanica Zuid-Oost zal na deze training foto's op sociale media plaatsen van eetgelegenheden die zijn gesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina