Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie en kustwacht werken samen

Staatsolie en kustwacht tegen samenwerkingsovereenkomst

15/03/2019 18:23 - Van onze redactie

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Staatsolie-directeur Rudolf Elias (l) en kolonel Jerry Slijngard, directeur van de kustwacht.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst door Staatsolie-directeur Rudolf Elias (l) en kolonel Jerry Slijngard, directeur van de kustwacht. Foto: Staatsolie  

PARAMARIBO - Staatsolie en de Kustwacht van Suriname hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De bundeling moet resulteren in het optimaliseren van de veiligheid in Surinaamse wateren, staat in een persbericht van Staatsolie.

De aanleiding hiertoe is het Nearshore Drilling Project (NSD), waarbij vanaf 2 april acht exploratieputten geboord zullen worden voor de Surinaamse kust. De Kustwacht vervult een cruciale rol in het calamiteitenplan dat is opgesteld om afdoende te kunnen inspelen op eventuele noodsituaties.

Staatsolie en de Kustwacht ondertekenden op 20 september 2018 een intentieverklaring. Met de samenwerkingsovereenkomst van vrijdag wordt daaraan invulling gegeven. Door de capaciteitsversterking van de Kustwacht is Suriname nog beter voorbereid om op te treden bij eventuele noodsituaties op zee, aldus Staatsolie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina