Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Miguel van Assen nog niet zeker van WK

Miguel van Assen nog niet zeker van deelname aan WK

15/03/2019 21:07 - Terence Oosterwolde

Miguel van Assen nog niet zeker van WK

Miguel van Assen heeft tot en met september om zich te plaatsen voor het mondiale toernooi. Foto: Remi Mohamatsaid  

PARAMARIBO - Door een technische formaliteit is Miguel van Assen nog niet zeker van deelname aan de wereldkampioenschappen atletiek in Qatar. Maar dat is geen reden voor de Surinaamse Sportman van het Jaar 2018 om bij de pakken neer te zitten.

Van Assen sprong vorig weekend op Cuba 16,95 meter, waarmee hij volgens officials van de Surinaamse Atletiekbond (SAB) zich had geplaatst voor de WK (27 september-6 oktober). Echter, de rugwind bleek te sterk in Havana. Toen Van Assen sprong stond het volgens de IAAF op +2,9 meter per seconde, terwijl de limiet +2 meter per seconde is. Het resultaat (16,95 meter) blijft geldig, maar telt niet als een record of in dit geval limiet.

Van Assen: "Ik ben niet down. Ik had al door dat er een te sterke wind stond. Ik weet dat ik nog niet gekwalificeerd ben voor de WK." De triple jumper denkt dat een SAB-bestuurslid uit enthousiasme en blijdschap het nieuws lanceerde dat hij naar de WK gaat. Voor hem geen man overboord. "Ik heb meer tijd om te trainen en me te kwalificeren." De deadline voor kwalificatie is door de IAAF vastgesteld op middernacht 6 september.

Van Assen doet eind van de maand mee aan een Grand Prix in Argentinië. Daarna volgen de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen (24-26 mei) en de Pan-Am Games (6-10 augustus). Hij wil daarom niet nu al aan de WK denken. "Ik zeg altijd eerst de wedstrijden die eerder komen. Daarop moet ik me focussen. Ik zet geen druk op mezelf." Wel is hij ervan overtuigd dat hij in staat is de zeventien meter te halen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina