Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Haverkamp klaar met bond SVZ

Haverkamp klaar met bond SVZ

15/03/2019 00:00 - Naomi Hoever

Roy Haverkamp.

Roy Haverkamp. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Roy Haverkamp geeft er de brui aan als voorzitter van de Bond Personeel St. Vincentius Ziekenhuis (BPSVZ). Hij is moe van het feit dat de leden in actie zijn gegaan terwijl hij in onderhandeling is met de directie. “Dat gebeurt niet zomaar. De leden worden binnen het bedrijf aangezet of van buiten”, weet de bondsman.

Formeel moet Haverkamp zijn besluit nog aan het bestuur en de ledenvergadering meedelen. Hij heeft het bestuur donderdag informeel in kennis gesteld van zijn voornemen. "Als ik een besluit neem, dan is er geen weg terug", zegt de bondsman vastberaden. "Ik wil niet verder. Ik heb het veel te druk met andere dingen. Deze bond vraagt veel meer tijd van mij. Er rust nu een bepaalde druk op me. Waar ik een uur bezig zou kunnen zijn, raak ik nu vier uren kwijt aan de BPSVZ."

Op de vraag of hij dit besluit heeft genomen omdat de leden hem niet langer lusten, zegt Haverkamp: "Dat hebben zij nooit kenbaar gemaakt. Als voorzitter probeer je zoveel mogelijk de beste te zijn. In de vakbeweging is ons doel niet om geliefd te zijn. Zolang het goed gaat is alles oké, maar als het even niet gaat dan ben je als voorzitter niet goed."

De bondsman benadrukt dat hij een stap terug doet om persoonlijke redenen. "Ik wil meer tijd in mijn gezin stoppen." Hij zegt dat hij het vakbondsgebeuren allang wilde afbouwen, maar toen werd er een beroep op hem gedaan om het te helpen trekken.

Haverkamp blijft wel voorzitter van andere bonden, omdat die met een bepaalde regelmaat zaken afhandelen. "Ik kan niet om één organisatie doodvermoeid raken. Ik word niet jonger. De jaren tellen. Ik vind dat ik veel tijd stop in deze bond en mijn gezin verwaarloos."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina